Στήνουν απεργοσπαστικό μηχανισμό

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Ήταν αναμενόμενο και τώρα θα πληρώσουμε το τίμημα. Τόσα χρόνια η δημοσιογραφική συντεχνία, διαμέσου της ΕΣΗΕΑ, άφηνε ξεκρέμαστους τους συναδέλφους των διαδικτυακών ειδησεογραφικών τόπων (sites και portals), αρνούμενη πεισματικά να τους ανοίξει τις πύλες της για να τους εντάξει στους κόλπους της.

Τώρα, οι εργαζόμενοι αυτοί, μη καλυπτόμενοι από κανέναν, καλούνται να στήσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό. Ακολουθεί σχετική αναφορά μελών του Μικτού Συμβουλίου προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ:


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ

Μετά από αναφορές συναδέλφων έγινε γνωστό ότι αύριο, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, ημέρα της μεγάλης κλαδικής απεργίας στο σύνολο των ΜΜΕ, διαδικτυακοί ειδησεογραφικοί τόποι (sites και portals) τόσο αυτόνομοι όσο και καθημερινών, κυριακάτικων εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ετοιμάζονται να απασχολήσουν το προσωπικό τους και λειτουργήσουν κανονικά. Με δεδομένο ότι η αυριανή κινητοποίηση λαμβάνει σπουδαίο χαρακτήρα λόγω των πρώτων και ιδιαίτερα σοβαρών κρουσμάτων «ξηλώματος» των συλλογικών συμβάσεων του κλάδου, μια εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων, απονευρώνοντας τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε άμεσα να διερευνήσετε και να επιληφτείτε του θέματος, έτσι ώστε αύριο, το σύνολο του κλάδου να δηλώσει «παρόν» στη μεγάλη κινητοποίηση. Σε περιπτώσεις δε κατά τις οποίες μέλη της ΕΣΗΕΑ – επικεφαλής και προϊστάμενοι διαδικτυακών ειδησεογραφικών τόπων δεν συνταχθούν με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, τότε θα πρέπει άμεσα να βρεθούν ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης.

Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση και τις συγκεκριμένες αναφορές για επικείμενη λειτουργία των διαδικτυακών ειδησεογραφικών τόπων κατά τη διάρκεια της απεργίας, επαναφέρουμε το θέμα της ένταξης των συναδέλφων στα sites στις τάξεις της ΕΣΗΕΑ και της άμεσης διευθέτησης των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Τάσος Αναστασιάδης (Βήμα), Βίκυ Σαμαρά (Απογευματινή), Γιάννης Ελαφρός (Καθημερινή), Ιωάννα Ηλιάδη (Έθνος), Γιώργος Παυλόπουλος (Ημερησία), Σωτήρης Τριανταφύλλου (Goal News), Νίκος Ζαμπάρας (Σέντρα FM), Κώστας Ράπτης (Αθήνα 984), Νάσος Χατζητσάκος (Ελεύθερος Τύπος), Γιάννης Ιωακειμίδης (Πράσινη), Δήμητρα Κουντή (Σκάι Ραδιόφωνο), Κωνσταντίνος Δαυλός (Σκάι Τηλεόραση), Παναγιώτης Σώκος (Ελευθεροτυπία).

* Νωρίτερα, είχε γνωστοποιηθεί κείμενο εκπροσώπων εργαζομένων στα μαγαζιά στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Με λουκέτα, απολύσεις, απειλές και εκβιασμούς, έχουν στόχο να μας κάνουν να λυγίσουμε, είτε από τα χτυπήματα είτε από τον φόβο. Εμείς όμως, αντιστεκόμαστε. Γνωρίζουμε ότι οι εξελίξεις σήμερα θα καθορίσουν το τοπίο στα ΜΜΕ για τα πολλά επόμενα χρόνια: τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές και, τελικά, την ποιότητα της ενημέρωσης». Ολόκληρο το κείμενο εδώ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2010 - 8:16 μ.μ.  

Δουλεύεις με 3κ60 σε portal, δεν σε αναγνωρίζει η ΕΣΗΕΑ, δεν έχεις δικαιώματα, είσαι στο ΙΚΑ, τόσα χρόνια παρακαλάς να μπεις στην Ένωση και τώρα μας θέλουν δίπλα τους; Γιατί; Τέλος! Ή μπαίνουμε στην ΕΣΗΕΑ, ή κάντε αγώνες μόνοι σας.

ΥΓ. Σπουδαίοι αγώνες πάντως αυτοί που γίνονται Τρίτη για να μην ταράξουμε τα αφεντικά μας.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP