Νέο κύμα απολύσεων στο ΔΟΛ

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

UPDATE: 6.15 μμ
Με βάση όσα έχουν γνωστοποιηθεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, οι απολύσεις ανέρχονται σε 16. Η συνέλευση που συγκάλεσε η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ πραγματοποιήθηκε τελικά στην είσοδο του κτιρίου, αφού η διοίκηση για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα του υπογείου. Σε αυτήν αποφασίστηκαν η πραγματοποίηση στάσεων εργασίας την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Νοέμβρη με πιθανότητα παράτασης για Πέμπτη και Παρασκευή και παράσταση των εργαζόμενων του ΔΟΛ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη προκειμένου να ζητήσουν από την Ένωση να δραστηριοποιηθεί απέναντι στις αποφάσεις της εργοδοσίας.


Για άλλη μια φορά, οι εργαζόμενοι δέχθηκαν την εργοδοτική τρομοκρατία. Τα μεγαλοστελέχη Καψής, Πεφάνης και Μεμής κάλεσαν τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του Βήματος, Τάσο Αναστασιάδη, στο γραφείο της διεύθυνσης και τον απειλούσαν βρίζοντας, γιατί πέρασε από τα ΝΕΑ για να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις απολύσεις και την συνέλευση που είχε προγραμματιστεί. Εκεί του ανακοίνωσαν ότι του απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο των Νέων. Στη συνέχεια τα στελέχη κάλεσαν οπλοφόρους μπράβους για να τον πετάξουν έξω από το γραφείο του Ψυχάρη. Αντίστοιχες απειλές δέχθηκε και μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ.

2.30 μμ
Η σφαγή των εργαζομένων στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη συνεχίζεται. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η διεύθυνση της εταιρείας έχει ανακοινώσει την απόλυση 20 εργαζομένων, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 απολύσεις συνολικά. Αυτή την ώρα συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στον οργανισμό.

Σε σχετική ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής αναφέρεται:

«Η εταιρεία όχι μόνο δεν επανεξέτασε τους 45 ανθρώπους που πέταξε στο δρόμο πριν ένα μήνα, αλλά σήμερα συνεχίζει σε δεύτερο κύμα μαζικών απολύσεων. Κατά συνέπεια, η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ σε συνεννόηση με τα σωματεία μας καλεί σε Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ σήμερα, Παρασκευή 12/11/2010, ώρα 14.00».

1 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2010 - 3:25 π.μ.  

"Σε αυτήν αποφασίστηκαν η πραγματοποίηση στάσεων εργασίας την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Νοέμβρη με πιθανότητα παράτασης για Πέμπτη και Παρασκευή και παράσταση των εργαζόμενων του ΔΟΛ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη προκειμένου να ζητήσουν από την Ένωση να δραστηριοποιηθεί απέναντι στις αποφάσεις της εργοδοσίας."

Δηλαδή οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ θεωρούν ότι αυτό είναι αγώνας; Να βγουν δηλαδή τα φύλλα μέχρι και τη Δευτέρα με όλη την προπαγάνδα του ΔΟΛ σε σχέση με τις εκλογές και μετά θα κάνουν στάση εργασίας; Πόση ώρα θα είναι η στάση εργασίας ρε «συνάδελφοι»; Κανένα πεντάλεπτο;

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP