ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Edit 5.50 μμ:
Έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων προς τον Πάνο Σόμπολο για καθυστερημένη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ που έφτασε στον ΣΚΑΪ μετά τη λήξη του τελεσίγραφου.

Edit 5.00 μμ:
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου αντιστέκονται και κάθονται στο πεζοδρόμιο. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Χρήστος Παναγόπουλος, δεν επέτρεψε στην αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ να μπει στο κτίριο, λόγος για τον οποίο η Ενωση θα προχωρήσει στη διαγραφή του και θα κινηθεί δικαστικά για τον αποκλεισμό.Ενημέρωση από τον ΣΚΑΪ
Ενώ το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συσκέπτεται και ματασυσκέπτεται, η διεύθυνση του ΣΚΑΙ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους του ομίλου (τηλεόραση, ραδιόφωνο και σάιτ) ότι ή θα υπογράψουν μείωση 10% του μισθού τους ή θα απολυθούν. Deadline, σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα 29/11).

Ο κόσμος είναι σαστισμένος, η ΕΣΗΕΑ απούσα (συσκέπτεται, είπαμε) και η ουρά στο λογιστήριο του ισογείου ατελείωτη, καθώς όλοι κάθονται στη σειρά, σαν να πηγαίνουν για εκτέλεση (ή μήπως πηγαίνουν;), για να υπογράψουν. Δεσμεύσεις από πλευράς της εργοδοσίας; Οτι η μείωση θα ισχύσει για ένα χρόνο. Δηλαδή από το 2012 θα επιστρέψουν στην κανονική σύμβαση, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα υπογραφεί, αλλά και ότι όσοι από εδώ και πέρα απολυθούν θα πάρουν αποζημίωση βάσει της κανονικής σύμβασης.

Οι συνάδελφοι βρέθηκαν προ τετελεσμένων, με απούσα την ΕΣΗΕΑ, γεγονός που τους έχει εξοργίσει, δεδομένης και της φήμης (;) που κυκλοφόρησε από την ίδια την εργοδοσία πως η ΕΣΗΕΑ, ή ο Πάνος Σόμπολος, συμφώνησε στις μειώσεις των μισθών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση είναι εκείνοι που, στην πλειοψηφία τους, έχουν δεχτεί να υπογράψουν ατομική σύμβαση, σε αντίθεση με τους περισσότερους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο.

Οι συνάδελφοι περιμένουν από την ΕΣΗΕΑ, ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή, να αντιδράσει αποφασιστικά και να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Αλαφούζου, αφού προχωράει σε επιχειρησιακές συμβάσεις πριν να γίνουν νόμος του κράτους.

* Στον ΔΟΛ, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση Ψυχάρη με το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ (με απόφαση των ίδιων των εργαζομένων κατά την γενική συνέλευση του Σαββάτου), ορίστηκε για τις 5.00 το απόγευμα. Αν και ο εκδότης ζήτησε αρχικώς να μην παρίσταται ο εκπρόσωπος, συμβιβάστηκε τελικά με την παρουσία του χωρίς δικαίωμα λόγου!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP