Ετσιθελικά, ο Αλαφούζος ανακοινώνει μείωση μισθών και «ατομικές συμβάσεις εργασίας»

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Ως ζηλωτής του Ψυχάρη, την ίδια ώρα που γινόταν εμφανής (από τις «διαρροές» που αφορούσαν τις «διαπραγματεύσεις» κυβέρνησης - τρόικας) η έλευση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας και η κατάργηση των κλαδικών, ο Αλαφούζος αποφάσισε να προ-ηγηθεί των εξελίξεων.

Ετσι, χθες το απόγευμα, ανακοίνωσε προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV πως από την 1η Δεκεμβρίου θα υπάρξει μείωση μισθών της τάξης του 10% σε όλο το προσωπικό. Εξάλλου, με συνοπτικές διαδικασίες, ο Όμιλος Αλαφούζου απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν την ερχόμενη Δευτέρα νέες «ατομικές» συμβάσεις εργασίας στις οποίες (μεταξύ, τι άλλων;) θα αποδέχονται τη μείωση των μισθών τους.

 
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως χθες το απόγευμα και (κατά παράδοξο τρόπο) κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση. Σε αυτή ζητείται να μην υπογράψει κανείς δημοσιογράφος τις ατομικές συμβάσεις στο ΣΚΑΙ, ενώ συγκαλεί επειγόντως σήμερα Τρίτη, τη Διασωματειακή Επιτροπή προκειμένου, με τα σωματεία των άλλων εργαζομένων, να συγκαλέσει αμέσως Γενική Συνέλευση των συναδέλφων στον Όμιλο Αλαφούζου.

Μεταξύ των άλλων, καλεί τα διευθυντικά στελέχη να απέχουν από κάθε πίεση σε συναδέλφους να υπογράψουν, υπογραμμίζοντας ότι θα θεωρήσει κάθε τέτοια ενέργεια ως ασύμβατη με την έννοια του μέλους της Ένωσης (έτσι, για να μην ξεχνάμε ότι, αν και μακριά χέρια των αφεντικών, τα διευθυντικά στελέχη παραμένουν μέλη της).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η ΕΣΗΕΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ "ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

22 Νοεμβρίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το βράδυ, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για υπογραφή «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας. Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, θα θεωρηθεί από την ΕΣΗΕΑ ως κήρυξη πολέμου και θα απαντηθεί ανάλογα.

2. Καλεί όλους τους συναδέλφους του ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και τηλεόραση να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που απεμπολεί βασικά δικαιώματα. Ο μόνος αρμόδιος για διαπραγμάτευση ΣΣΕ είναι η ΕΣΗΕΑ.

3. Το Δ.Σ. καλεί ιδιαιτέρως τα διευθυντικά στελέχη στα συγκεκριμένα ΜΜΕ να απέχουν από κάθε πίεση σε συναδέλφους σχετικά με τις διαβόητες «ατομικές συμβάσεις» υπογραμμίζοντας ομοφώνως ότι θα θεωρήσει κάθε τέτοια ενέργεια ως ασύμβατη με την έννοια του μέλους της Ένωσης.

4. Το Δ.Σ. συγκαλεί επειγόντως αύριο Τρίτη, 23 Νοεμβρίου τη Διασωματειακή Επιτροπή. Σε συνεργασία με τα σωματεία των άλλων εργαζομένων, θα συγκαλέσει αμέσως Γενική Συνέλευση των συναδέλφων στον Όμιλο Αλαφούζου.

Στην αυριανή συνεδρίασή του θα ανακοινώσει τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικών ΣΣΕ.

Βέβαια, επειδή η ΕΣΗΕΑ κατέχει ρεκόρ ανακοινώσεων, όπου καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα δίχως ποτέ να προχωράει στην κήρυξη απεργιών, κρατείστε μικρό κοφίνι μαζί με μεγάλα γιαούρτια…

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP