Συνάντηση εργαζομένων στο εμπόριο

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Tην Κυριακή 14/11 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου συνάντηση εργαζομένων στο εμπόριο. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα αλλά και από μικρές εμπορικές επιχειρήσεις. Συζητήθηκαν οι εμπειρίες συναδέλφων από τους χώρους δουλειάς όπου παντού κυριαρχούν η επισφαλής και μερική απασχόληση, η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, η καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, οι μαζικές απολύσεις.

 
Συζητήθηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σωματεία του εμπορίου. Από τη μία τα εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία και από την άλλη οι σύλλογοι εμποροϋπαλλήλων Αθήνας-Πειραιά που έχουν απομαζικοποιηθεί, εξαιτίας της αρτηριοσκληρωτικής πολιτικής και τακτικής του ΠΑΜΕ όπου ανήκουν. Διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας εργατικής συλλογικότητας στο εμπόριο ανεξάρτητης και κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία ενός δικτύου εργαζομένων από διάφορους χώρους που θα βοηθήσει σημαντικά στο επίπεδο της δράσης.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου (Μεσολογγίου & Ανδρ. Λόντου 6, Εξάρχεια, β΄όροφος) την Κυριακή 21/11 στις 17.30 μμ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP