Απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας πέταξαν έξω από το κτίριο εκπροσώπους εργαζομένων στο ΔΟΛ

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής ΔΟΛ

Καταγγελία τρομοκρατίας, έως και φυσικής, στον ΔΟΛΗ τρομοκρατία της εργοδοσίας του ΔΟΛ κατά των εργαζομένων έφτασε σήμερα έως και τη χρήση φυσικής βίας, στην προσπάθειά της να απαγορεύσει ακόμα και την παρουσία των εκπροσώπων στους χώρους εργασίας.

Οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες καταπάτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως προβλέπονται από τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και από το σύνταγμα της χώρας, συμβαδίζουν σε ποιότητα και σε χρόνο με τις σφαγές εργαζομένων τις οποίες συνέχισε η εργοδοσία, με μερικές δεκάδες απολυμένους σήμερα.


Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρείται από τη διοίκηση του ΔΟΛ έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιηθούν απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, που αμείβονται για την «ασφάλεια» του κτιρίου ή του ιδιοκτήτη, για να σπρώξουν με φυσική βία έξω από το κτίριο τον εκπρόσωπο του Βήματος, κατ’ εντολή του επικεφαλής της εταιρείας. Αλλά επίσης κατ’ εντολή του επικεφαλής του οργανισμού εκδιώχτηκε από το χώρο εργασίας του Βήματος και μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, ο οποίος εν συνεχεία μάλιστα απειλήθηκε και από τον Γενικό Διευθυντή HR.

Η «δικαιολογία» της εργοδοσίας, τόσο του επικεφαλής του οργανισμού όσο και των διευθυντών του Βήματος και των Νέων, ήταν ότι οι εκπρόσωποι «τόλμησαν» να μπουν νωρίτερα στα γραφεία των Νέων για να ενημερώσουν για την έκτακτη γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ.

Η προσπάθεια της εργοδοσίας να αποτρέψει την κοινή δράση διοικητικών, δημοσιογράφων και τεχνικών και να περιορίσει τους εκπροσώπους, με απειλή διωγμού (έως και φυσικού), δεν θα περάσει.

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
12/11/2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2010 - 9:33 μ.μ.  

ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΣ- ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ (ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ)
2.ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
3.ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.
4.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣΚΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ HR
Ν.ΠΕΦΑΝ.....

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2010 - 9:47 μ.μ.  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΟΛ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΙΒΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ 2 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΠΕΦΑΝΗ, ΚΑΨΗ, ΜΕΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΡΗ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP