"Όχι σε μια καθαρή Αθήνα"

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010


Μετά τη χτεσινή παρωδία "αυτοδιοικητικών" εκλογών, που έφερε τη Χρυσή Αυγή στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας πολύ καιρό αφότου η ατζέντα της είχε ήδη κατακλύσει την πόλη και τις αρχές της, φαντάζει ακόμα πιο επίκαιρο το κείμενο και η αφίσα που λάβαμε σήμερα. Τα αναδημοσιεύουμε αυτούσια.


Aν Θέλουμε να Ζούμε στην Αθήνα Μαζί, Ελεύθεροι και Ίσοι...
Τότε Δεν Θέλουμε να μας Αντιμετωπίζουν σαν Καθαρούς ή Βρώμικους!

"Tο μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας στην Αθήνα οφείλεται στην υπαίθρια διαβίωση μεγάλου αριθμού μεταναστών, στις παράνομες αγορές μικροπωλητών, στις καθημερινές πορείες στο κέντρο της πόλης και στην ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση".
Ν. Κακλαμάνης, Ελευθεροτυπία, 21/4/10

"Αυτό το κύμα της ανθρώπινης εξαθλίωσης στην αρχή κατέλαβε την περιοχή κάτω από την Αχαρνών, πέρασε την 3ης Σεπτεμβρίου, έφτασε στην Πατησίων και ανεβαίνει προς τα πάνω. [Ο]ι άνθρωποι πρέπει να βγουν πρώτα απ’ όλα στην επιφάνεια να καταγραφούν, ώστε να ξέρουμε πρώτα απ’ όλα ποιοι είναι. Πρέπει να τους εγκαταστήσουμε σε χώρους υποδοχής εκτός της Αθήνας".
Γ. Καμίνης, Εποχή, 27/09/10

Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας;
Απειλούμαστε από μολυσματικούς οργανισμούς;

"Νέα επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης στο κέντρο της Αθήνας κτιρίων στα οποία διαμένουν οικονομικοί μετανάστες πραγματοποίησαν χθές το πρωί ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας".
Ελευθεροτυπία, 1/4/10

"Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε...Έχουμε μανία με την καθαριότητα. Η Αθήνα δείχνει βρώμικη για ένα εκατομμύριο λόγους. Οι ευθύνες είναι όλων μας. Ο συμβιβασμός με πρακτικές που ρυπαίνουν κατ’ εξακολούθηση την πόλη είναι άγνωστο γράμμα για τους atenistas. Σηκώνουμε τα μανίκια και καθαρίζουμε".
www.atenistas.gr

Και τελικά τι έγινε αν "δείξει" η Αθήνα καθαρή;
Θα γίνει και η πόλη που θέλουμε να ζούμε;

Αν Θέλουμε να Ζούμε στην Αθήνα Μαζί, Ελεύθεροι και Ίσοι...
Τότε Δεν Θέλουμε να Νιώθουμε είτε Καθαροί είτε Βρώμικοι!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP