Πορεία ενάντια στην έλευση της τρόικα (15/11)

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Χιλιάδες διαδηλωτών συμμετείχαν στην πορεία που καλέστηκε από αριστερά κόμματα και συνδικάτα ενάντια στα νέα μνημόνια ντόπιων και ξένων αφεντικών. Η ταξική οργή έκδηλη, αν και ακόμα αναγνωριστική. Όταν οι διαδηλωτές αποχωρούσαν από τη Βουλή, οι διμοιρίες επιχείρησαν την περικύκλωση της πορείας και οι διαδηλωτές απάντησαν με αλυσίδες και φράζοντας τον δρόμο τους με φωτιές σε σκουπίδια κ.α. στα πεζοδρόμια. Από τα Προπύλαια έστησαν το φόβητρο των Δελτάδων.

Η κινηματική αντι-βία που είχε ασκηθεί μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα από αυτούς. Επί αφορμής του σπασίματος μιας βιτρίνας του ΙΚΑ στην Πατησίων και ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, ολίγες μηχανές ΔΕΛΤΑ εφορμούν στον χύμα κόσμο που περπατούσε προς το Πολυτεχνείο, κόσμο σίγουρα απροετοίμαστο για αντιμετώπιση μηχανοκίνητης επίθεσης, αλλά και μη αναγκαστικά υποστηρικτών της hit 'n run τακτικής των διαδηλωτών που προέβησαν στην επίθεση.

Οι επίδοξοι δολοφόνοι δελτάδες προετοιμάστηκαν για την πορεία της Τετάρτης, τραυματίζοντας στο κεφάλι μια αμερικανίδα διαδηλώτρια που έτρεχε όπως οι υπόλοιποι/ες να ξεφύγει από την μηχανοκίνητη τρομο-επιδρομή τους, στην γωνία Πατησίων και Στουρνάρη (νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, οι μπάτσοι την παράτησαν με αίματα για να μην μπλέξουν) . Διαδηλωτές που έφθασαν κυνηγημένοι στην πύλη της Στουρνάρη, αντιμετώπισαν τις κλειστές πύλες της Συγκλήτου και της "Επιτροπής Εορτασμού", κάτι που ανέδειξε το χάσμα αντίληψης και ηθικής που διακατέχει όσους/ες κατέβηκαν στον δρόμο σήμερα για έναν "εορτασμό" κι όσους για τις συγκρουσιακές απαιτήσεις του σήμερα.

Άλλωστε:

Η ΕΛ.ΑΣ. ευελπιστεί να υπάρξει συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές ώστε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να κλειδώσουν το μεσημέρι της Δευτέρας και να μην αποτελέσουν χώρο ανασύνταξης ταραξιών σε περίπτωση γενικευμένων επεισοδίων.

εδώ

Οι πόρτες άνοιξαν μετά από ένα 5λεπτο κι αφού κομμάτι των διαδηλωτών κυνηγήθηκε προς την πλατεία Εξαρχείων (όπου και αναφέρεται μια μη επιβεβαιωμένη σύλληψη διαδηλωτή).

Κι ένα σύνθημα που φωνάχτηκε μεταξύ άλλων στην Βουλή:

ΜΑΤαδες - Δελτάδες - Τραπεζοτσολιάδες

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP