Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις "Αποκαλύψεις"

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010


Καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στη φυλλάδα "Αποκαλύψεις" του Σ. Κοτρώτσου και Λ. Κατσώνη. Οι μισθοί του Αυγούστου καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους με μισό μήνα καθυστέρηση, ενώ από την περασμένη Πέμπτη που ήταν -υποτίθεται- ημέρα πληρωμών παραμένει άγνωστο πότε θα τους καταβληθεί ο μισθός του Σεπτεμβρίου.

Αυτό έρχεται να προστεθεί ως κερασάκι στην τούρτα των ήδη άθλιων συνθηκών εργασίας. Εξοντωτικά ωράρια λόγω του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων που δεν επαρκούν για την έκδοση. Μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών για τη συντριπτική πλειοψηφία παρά το ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ακόμη όμως και στους ελάχιστους που είναι στο μισθολόγιο δεν έχει καταβληθεί το επίδομα άδειας από το καλοκαίρι.

Και όλα αυτά για ένα προϊόν που κάθε εβδομάδα παλαντζάρει ανάμεσα στη (μικρο)πολιτική, το φθηνό lifestyle και τη light τσόντα.

Φαίνεται πως οι νεόκοποι εκδότες ακολουθούν το παράδειγμα διοίκησης του "διάττοντα" Σαραντόπουλου που χρωστάει στους εργαζόμενους της Απογευματινής μισθούς 2 μηνών. Θα πρέπει όμως να συνυπολογίσουν πως το παραμάγαζό τους διαθέτει το 1/4 των εργαζομένων της Απογευματινής με αποτέλεσμα η συνεννόηση και ο συντονισμός για μια δυναμική διεκδίκηση του αυτονόητου όπως είναι η καταβολή των μισθών να είναι πολύ πιο εύκολη διαδικασία...

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP