«Σαρωτική κίνηση απαλλαγής από σημαντικό ποσοστό εργαζομένων» από Μπόμπολα

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτά αναγγέλλει ο Μπόμπολας μεγάλο αριθμό απολύσεων εργαζομένων, κάνοντας λόγο για «σαρωτική κίνηση απαλλαγής από σημαντικό ποσοστό εργαζομένων» σε ανυπόγραφο "ρεπορτάζ" στην εφημερίδα του συγκροτήματός του «Ημερησία», όπου δεν παραλείπεται η επίθεση στις απεργιακές κινητοποιήσεις:

"Αναπόδραστη θεωρείται η συρρίκνωση του χώρου των ΜΜΕ στην Ελλάδα με την κρίση, τη δραματική πτώση της δαπάνης κατά 30%, τον «ξαφνικό θάνατο» της κρατικής διαφήμισης, τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις και την αδυναμία άντλησης δανειακών κεφαλαίων να δίνουν τη χαριστική βολή στον σαθρό σκελετό του οικοδομήματος του Τύπου. Φαίνεται μάλιστα ότι τα περιθώρια των εκδοτικών επιχειρήσεων έχουν στενέψει -σχεδόν εξαντληθεί- σε τέτοιο βαθμό που δεν αντέχουν οικονομικά ακόμη ούτε το ενεργό εργασιακό δυναμικό, πόσο μάλλον τις απεργιακές κινητοποιήσεις εξ αφορμής απολύσεων.

Ως εκ τούτου, μοιραία θεωρείται πλέον μια σαρωτική και μη αναστρέψιμη συνδικαλιστικά -όπως αποδείχθηκε- κίνηση απαλλαγής από σημαντικό ποσοστό εργαζομένων σε κάθε κλάδο και βαθμίδα, ενώ ως συνέπεια της μεγάλης κρίσης που βιώνει ο Τύπος, είναι φυσικό να δρομολογούνται συγχωνεύσεις και να μπαίνουν «πωλητήρια» και λουκέτα σε ιστορικούς τίτλους..."

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

UPDATE 3/10/2010: Στο ίδιο μήκος κύματος στα πλαίσια του συντονισμού κινήσεων μεταξύ Ψυχάρη - Μπόμπολα κινείται και σημερινό άρθρο στην εφημερίδα Βήμα με την υπογραφή του διευθυντή του, Παντελή Καψή. Και εδώ, κυνική ομολογία - εξαγγελία για «δραματικές περικοπές στο κόστος» που ισοδυναμούν με τρομακτικό αριθμό απολύσεων που «θα γίνει είτε με οργανωμένο τρόπο και με προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις είτε άναρχα με συγκρούσεις, κλεισίματα εφημερίδων και χρεοκοπίες». Και εδώ, επίθεση στις αντιδράσεις των εργαζομένων και στις συνδικαλιστικές αντιδράσεις με παραποίηση των υποκινούμενων από την εργοδοσία γεγονότων. Με επιπλέον εκβιασμούς όπως αυτούς που τέθηκαν με την αναστολή της έκδοσης του Βήματος: «όσες απεργίες και αν γίνουν τα οικονομικά προβλήματα δεν θα λυθούν, αντιθέτως θα οξυνθούν και μπορεί να οδηγήσουν σε διακοπή της λειτουργίας Μέσων που κάτω από άλλες συνθήκες μπορούν ίσως να διασωθούν». Και φυσικά, καμία αναφρορά στα χρυσά κέρδη της βιομηχανίας των ΜΜΕ τα προηγούμενα χρόνια από την οποία δεν καρπώθηκαν ούτε μισό ευρώ οι εργαζόμενοι.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

1 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2010 - 3:18 μ.μ.  

Αδέρφια,αλλυλεγγύη.

ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΟΛ ΤΩΡΑ.

16:30 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ,

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP