30 απολύσεις στον ΔΟΛ κι έπεται συνέχεια

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

UPDATE 5.45 μ.μ.: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο αριθμός των σημερινών απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ έφτασε τους 30. Το κτίριο του ΔΟΛ βρίσκεται αποκλεισμένο από εργαζόμενους και αλληλέγγυους, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται γενική συνέλευση των εργαζομένων. Απεργία κήρυξε η ΕΠΗΕΑ για την Τετάρτη.
Η αλληλεγγύη παραμένει το όπλο μας!


Μόλις ανακοινώθηκαν περίπου 25 απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ, παρά την μαζικότατη αντίδραση των εργαζομένων, όπως αυτή εκφράστηκε στην γενική συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας και στην συμμετοχή τους στην απεργία της ΕΠΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι περιμένουν ο αριθμός των απολύσεων να αυξηθεί ακόμα και σήμερα.

Η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ καλεί σε συνέλευση τους εργαζομένους του ΔΟΛ στις 16:30, για να απαντήσουν άμεσα στην σφαγή που εξαπολύει η εργοδοσία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2010 - 11:46 μ.μ.  

Το ζήτημα συντρόφισες/φοι, συναδέλφισες/φοι πως δεν υπήρχε έστω και μία ελάχιστη γραμμή άμυνας, απέναντι στον κυκεώνα και την κατάρευση ενενήντα χρόνων δικαιωμάτων εν μία νυκτί από τον ΓΑΠ τσολάκογλού, και το σκυλολόι του.

Οι συνδικαλιστικές νομενκλατούρες όφειλαν να είναι από τα πριν ενήμερες για το εύρος της κρίσης, άρα και για τον αντίκτυπο της στην ελληνική αγορά εργασίας.

Πράγμα που θα σήμαινε, ότι οι εργατικές - συνδικαλιστικές - αριστοκρατίες (κατά τον Μάρξ), θα άφηναν για λίγο τους θρόνους που έχουν κλέψει από την εργατική τάξη, για να "καταστρώσουν" ένα σχέδιο, που θα εκφράσει τις διάσπαρτες αρνήσεις που η καπιταλιστική κρίση γεννάει στους πληβείους εργαζόμενους υπηκόους.

Έτσι και ο χώρος του τύπου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, και να περιμένει κάτι διαφορετικό από τα συνδικαλιστικά του όργανα.

Οι μόνες εργασιακές και εργατικές αρνήσεις του καιρού μας, ή που θα ξεπηδήσουν μαζικά από την βάση του υποκειμένου που πλήτεται, ή που θα τις φάει το μαύρο σκοτάδι της διαμεσολάβησης.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP