Προς 24ωρη απεργία οδεύει το Διασωματειακό

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, σε συνέχεια των πρόσφατων αποφάσεών της για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, που πλήττονται βάναυσα και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό με αφορμή τη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε όλα τα ΜΜΕ, στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή τους με απολύσεις, αλλαγές σχέσεων και μορφής εργασίας, με υποαπασχόληση και την κατάργηση των ΣΣΕ, τις απόπειρες παράνομων απολύσεων συνδικαλιστών και εργαζομένων, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επαναδιατυπώνει την αμετάκλητη θέση της να αγωνιστεί με κάθε μέσο για να αποκρουστούν ριζικά παρόμοιες ενέργειες και μεθοδεύσεις ενός σχεδίου επιστροφής σε εργασιακό και ασφαλιστικό Μεσαίωνα που, με βεβαιότητα, οδηγεί στην κοινωνική αναταραχή και στην εξαθλίωση της ζωής μας.


Η Συντονιστική Επιτροπή ανακοινώνει ομόφωνα τη συμπαράστασή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί στον ΔΟΛ η ΕΠΗΕΑ για την ανάκληση των αναίτιων μαζικών απολύσεων διοικητικών συναδέλφων μας και καλεί τα μέλη των Ενώσεων να συνδράμουν δυναμικά την προσπάθειά της.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία και καταδικάζουμε την ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας και τις απόπειρες για δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας. Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή καλεί ομόφωνα τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις του χώρου μας να προχωρήσουμε από κοινού σε 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ τις αμέσως επόμενες ημέρες με αιτήματα:

Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).
Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων συναδέλφων μας.
Την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Την υπογραφή ΣΣΕ απέναντι στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην κατάργησή τους.
Το σταμάτημα κάθε συζήτησης για περικοπή των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης καθώς και την μείωση της ποσόστωσης στις απολύσεις.
Να σταματήσει η αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
Η επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής ορίστηκε για την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2010 - 9:16 μ.μ.  

Ο Ράμμος πούλησε την απεργία στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Σόμπολος εναντίον αριστερών παρατάξεων ισοψήφισαν για απεργία κάποτε ή τώρα και το ΠΑΜΕ αποφάσισε....να κατεβάσει δική του άλλη πρόταση.Κι έτσι για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να ελέγξει το ΠΑΜΕ προτιμάει να σταθεί απέναντί του.

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΙΝ

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2010 - 1:12 π.μ.  

συντρόφια, ο τίτλος του άρθρου πολύ ουδέτερος δεν είναι?πολύ δημοσιογραφικός ρε γαμώτο...οι τύποι πλακώνουν ψυχές και συνειδήσεις...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ 6 Οκτωβρίου 2010 - 8:33 π.μ.  

Πράγματι και ο τίτλος του άρθρου ουδέτερος ήταν, και μπορεί να ήταν... πολύ δημοσιογραφικός. Ισως να ήταν και παράλλειψη ο μη σχολιασμός της ανακοίνωσης του Διασωματειακού. Ομως, μερικές φορές η ξερή παράθεση των γεγονότων (μέσα από ένα στυγνό τίτλο) μπορεί και να μιλάει από μόνη της. Η όποια αποστροφή μπορεί να επιφέρει μια τέτοια είδηση, όπως και να έχει, όσο κι αν ενισχύεται, δεν σώζεται από κανέναν τίτλο...
Ευχαριστούμε, πραγματικά, για το σχόλιο.

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2010 - 4:35 μ.μ.  

Αποτελεί ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ η παρουσία κόσμου έξω από το Διασωματειακό την Πέμπτη!

Να καταλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι δεν αστειευόμαστε! Ότι αν θέλουν να ονομάζονται σωματεία πρέπει και να αποφασίζουν σαν Σωματεία!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP