Μέτωπο ΔΟΛ: Παράνομη έκρινε την απεργία (07/10) ο Ψυχάρης!

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζονται κανονικά οι επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ. Χτες Τετάρτη 6/10 η πρώτη 24ωρη απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από τα δικαστήρια (με την γνωστή αιτιολόγηση ότι δεν προηγήθηκε γενική συνέλευση της ΕΠΗΕΑ που να αποφασίσει την απεργία - τα αστικά δικαστήρια όπως και οι εργοδότες των ΜΜΕ νοιάζονται πάνω απ' όλα για την αμεσοδημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων).


Η ΕΠΗΕΑ, γνωρίζοντας την προδιαγεγραμμένη απόφαση του δικαστηρίου, προκήρυξε από χθες νέα 24ωρη απεργία και για σήμερα 7/10. Άμεσα και χωρίς νέα συνεδρίαση δικαστηρίου, σε χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση του ΔΟΛ... κήρυξε κι αυτήν την απεργία παράνομη. Ο Ψυχάρης ανέλαβε χρέη δικαστικής εξουσίας, επειδή σήμερα λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν απεργία και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Φήμες ότι ο κ. Ψυχάρης επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικό δικαστικό μηχανισμό για να κηρυχθεί και η σημερινή απεργία παράνομη, διαψεύδονται από την διοίκηση του ΔΟΛ... Φρόντισε παρ' όλα αυτά να τοιχοκολλήσει την προσωπική του δικαστική απόφαση παντού στους τοίχους της βιομηχανίας του, σε μια πράξη επικοινωνιακού πολέμου απέναντι στην απεργία.

Χθες, επίσης η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Βήματος, κάτω από την δεδηλωμένη απειλή του lock-out της εφημερίδας σε περίπτωση που προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις πλάι στους διοικητικούς συναδέλφους τους, αποφάσισε την προφορική στήριξη της απεργίας των διοικητικών και ζήτησε από την ΕΣΗΕΑ την κήρυξη γενικής απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (αλήθεια, με τέτοια στάση, ποιός θα στηρίξει, έστω και προφορικά, τους δημοσιογράφους του Βήματος όταν οι απολύσεις χτυπήσουν και το σινάφι τους;)

Έτσι, οι διοικητικοί εργαζόμενοι του ΔΟΛ συνεχίζουν τον μοναχικό αγώνα τους και αύριο, ενώ το Διασωματειακό των ΜΜΕ, που είχε υποσχεθεί 24ωρη απεργία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ακόμα συνεδριάζει...

1 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2010 - 12:08 π.μ.  

Απόλυτα ακριβής ανταπόκριση και σχόλιο.

Ο αγώνας συνεχίζεται όμως σύντροφοι και ψάχνουμε τρόπους να τον στρέψουμε και σε πιο δυναμικές μορφές.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP