Τελική ενημέρωση για αποκλεισμό ΔΟΛ (05/10)

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Με την μαζική παρουσία εργαζομένων του ΔΟΛ και αλληλέγγυων (γύρω στα 250 άτομα) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου που είχε καλέσει η συνέλευση των εργαζόμενων και η ΕΠΗΕΑ στις 12. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΔΟΛ, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνθήκες ταξικού πολέμου απέναντι στην σφαγή που τους εξαπολύεται και προσπαθούν να υπερασπιστούν τα αυτονόητα, καθώς και την ίδια την επιβίωση τους. Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στην ΕΣΗΕΑ του Βήματος, εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα, του Σωματείου Λιθογράφων, του Σωματείου Βιβλίου-Χάρτου, της ΔΟΕ, πολιτικών οργανώσεων καθώς και ένα άτομο εκ μέρους φοιτητών ΜΜΕ και ανέργων.


Μετά την συνέντευξη τύπου ακολούθησε ψηφοφορία των διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ, που αποφάσισαν να συνεχίσουν την περιφρούρηση του αποκλεισμού για τα μέλη της ΕΠΗΕΑ, στην βάση της αγωνιστικής απόφασης που πάρθηκε στην χθεσινή τους συνέλευση. Καλέσανε επίσης στην αυριανή περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας της ΕΠΗΕΑ, ζητώντας και την στήριξη του Διασωματειακού των ΜΜΕ που συνεδρίαζε στις 18:30 στην ΕΣΗΕΑ. Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα: Η ΕΣΗΕΑ επέστρεψε στο γνωστό ρόλο της πάπιας που δεν μπορεί να πάρει απόφαση και (για τους εξοικειωμένους στην συνδικαλιστική βαρεμάρα των ΜΜΕ) αυτό σήμαινε ότι και το Διασωματειακό το περισσότερο που μπόρεσε να υποσχεθεί είναι μια 24ωρη μέσα στην εβδομάδα, αφού πρώτα ξανασυνεδριάσουν την Πέμπτη, κι ουσιαστικά αν αλλάξει γνώμη η πάπια, παρ’ το αυγό και κούρευτο γενικώς.

Αντίθετα με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, οι εργαζόμενοι κι οι αλληλέγγυοι σήμερα έδειξαν με την αγωνιστική τους περιφρούρηση από τις 7.00 το πρωί, μέσα στα όρια που έθεσε η χθεσινή αγωνιστική τους συνέλευση καθώς και η γενικότερη συνδικαλιστική πολυδιάσπαση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ότι περνάμε ανεπιστρεπτί την εποχή των απεργιακών πυροτεχνημάτων χωρίς διακυβεύματα. Ζητούμενο παραμένει το ξεπέρασμα των διαφόρων ειδών εργασιακών διαχωρισμών και η πλήρη οικειοποίηση του μέσου αγώνα της απεργίας από όσους εργαζόμενους θέλουν, μέσα από κοινές συνελεύσεις βάσης, να νικήσουν ή να πέσουν μαχόμενοι.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP