48ωρη απεργία σε ΔΟΛ - Πήγασο, 24ωρη στην Ελευθεροτυπία

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Έπειτα από τις πιέσεις των εργαζομένων και τις αποφάσεις των μαζικών γενικών τους συνελεύσεων, μετά την ΕΠΗΕΑ και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία στον Πήγασο, στο ΔΟΛ και στην Ελευθεροτυπία για αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ανακοίνωση έβγαλε και η ΕΣΠΗΤ η οποία προκηρύσσει 48ωρη απεργία και στα περιοδικά του ΔΟΛ και του Πήγασου.

Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που κηρύσσεται 48ωρη απεργία από διαφορετικούς κλάδους εργαζομένων στα εκδοτικά συγκροτήματα, είναι φανερό ότι γεννιούνται οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου αντεπίθεσης των εργαζομένων στα σχέδια των εργοδοτών προκειμένου να ανακόψουν το τσουνάμι των απολύσεων που, ήδη, πραγματοποιούνται στα μαγαζιά.

Εξάλλου, είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που με 48ωρη απεργία απειλούνται με ματαίωση οι κυκλοφορίες των σαββατιάτικων και κυριακάτικων φύλλων, γεγονός που πονάει τους εκδότες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη απεργιακή κινητοποίηση. Σίγουρα, ο μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ, Ψυχάρης, δεν είχε στο μυαλό του τις 48ωρες απεργίες όταν στην πρόσφατη συνάντησή του με την ΕΠΗΕΑ πρότεινε να κάνουν 3 απεργίες το μήνα για να τον σώσουν οικονομικά...

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή επικρατεί αναβρασμός στους εργασιακούς χώρους αφού οι εκδότες πιέζουν προκειμένου να κλείσουν ύλη τα κυριακάτικα.

UPDATE: Τελικά, σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου προχωράει η ΕΣΗΕΑ στην Ελευθεροτυπία, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP