Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στα ΜΜΕ έξω από το υπουργείο των σκλάβων

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Η πολιτική του διπλοθεσίτη Ανδρέα Λοβέρδου, σε ότι αφορά την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί εξαπολύοντας την απροκάλυπτη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις, μπαίνει στο στόχαστρο και των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, αντικρούοντας την επιχειρούμενη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συστηματική και απροκάλυπτη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις, διοργανώνει την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 και ώρα 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας και καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν.

«Η Συντονιστική Επιτροπή αντιδρά στην λειτουργία του Υπουργείου ως «Υπουργείο Προστασίας Εργοδοτών» και καταγγέλλει την συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του, η οποία, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, προωθεί ένα σχέδιο επιστροφής σε εργατικό Μεσαίωνα και εφαρμόζει μια πολιτική η οποία, με βεβαιότητα, οδηγεί στην κοινωνική αναταραχή και στην εξαθλίωση της ζωής μας.

Αυτή τη φορά ο υπουργός Εργασίας, προκλητικά, λίγες ώρες μόνο μετά την ανάκληση άλλων εξαγγελιών του για την κατάργηση του ΟΜΕΔ - ύστερα από την ομόθυμη και καθολική αντίδραση των συνδικαλιστικών Ενώσεων, «λύνει» το εργοδοτικό αίτημα από την πίσω πόρτα, επιχειρώντας να καταργήσει όλες τις αποφάσεις της Διαιτησίας-Μεσολάβησης, που δικαιώνουν Ενώσεις εργαζομένων στις διαφορές που έχουν με τους εργοδότες για τις αυξήσεις των ΣΣΕ. Το εφαρμόζει:

● με αναδρομική ισχύ, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός αγγίζει το 6%,
● γνωρίζοντας ότι η νομοθετική κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού της Διαιτησίας είναι απροσχημάτιστη και αντισυνταγματική,
● με τρόπο προσβλητικό προς όλο το ανεξάρτητο σώμα Μεσολαβητών και Διαιτητών, ακυρώνοντας τις αποφάσεις τους,
● σε συνέχεια των εξυπηρετήσεων με την μαύρη εργασία, την υποαπασχόληση, την διευκόλυνση των απολύσεων,
● μετά την απόσυρση της ρύθμισης για το διαδίκτυο για να συνεχιστεί το πάρτι της φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας..

Συμμετέχουμε δυναμικά στη συγκέντρωση. Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μέτρα εναντίον τους»,
αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δείτε και πρόσφατη σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕΡ εδώ .

Μέσα στη θερινή ραστώνη, η έκβαση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το κατεξοχήν αρμόδιο υπουργείο που θέλει να μας μετατρέψει από εργαζόμενους σε σκλάβους – με όλες τις απουσίες που συνεπάγεται η καλοκαιρινή περίοδος που διανύουμε – παραμένει ουσιαστική. Το ίδιο και η επανάληψη ανάλογης συγκέντρωσης αμέσως μετά τις διακοπές.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP