Γράμμα από τη φυλακή στο Ισραήλ - Ελεύθεροι οι Έλληνες ακτιβιστές

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Update:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 31 Έλληνες φυλακισμένοι και αναμένεται να μεταφερθούν σύντομα στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Δημοσιεύουμε γράμμα των Ελλήνων φυλακισμένων στο Ισραήλ:

"Δήλωση – Καταγγελία της Πρωτοβουλίας “Ένα πλοίο για τη Γάζα – Ship to Gaza”

Το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο “Ελεύθερη Μεσόγειος” με 22 Έλληνες επιβαίνοντες, που συμμετείχε στη διεθνή αποστολή Freedom Flotilla, μεταφέροντας στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/5 πειρατική επίθεση από πάνοπλους Ισραηλινούς κομάντο στα διεθνή ύδατα. Λίγη ώρα νωρίτερα το επιβατηγό πλοίο “Σφενδόνη”, όπου επίσης επέβαιναν Έλληνες, όπως και τα υπόλοιπα 4 σκάφη της αποστολής είχαν δεχθεί παρόμοια βίαιη επίθεση. Έγινε χρήση πραγματικών πυρών. Δολοφονήθηκαν άοπλοι πολίτες. Οι Ισραηλινοί κομάντο με προτεταγμένα τα όπλα εφόρμησαν στα πλοία, χτύπησαν βάναυσα Έλληνες επιβαίνοντες ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας όπλα, ηλεκτροσόκ, τους έδεσαν με χειροπέδες, τους έσυραν με αγριότητα στο κατάστρωμα. Η βιαιότητα των Ισραηλινών συνεχίστηκε και στο λιμάνι του Ashdod που οδηγήθηκαν πλοία και επιβαίνοντες, όπου Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και 3 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ή σε ξεχωριστούς χώρους κράτησης.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες που βρισκόμαστε παράνομα κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές αρνούμαστε να δεχτούμε να υπογράψουμε οποιαδήποτε δήλωση που μας ζητά το κράτος – πειρατής. Καταγγέλουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η διεθνής αποστολή. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ, το κράτος – παρία, που καταργεί 5.000 χρόνια ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο.
Δηλώνουμε ότι όσο η Γάζα είναι αποκλεισμένη, όσο η Παλαιστίνη είναι υπό κατοχή, όσο η διεθνής κοινότητα δεν τολμά να επιβάλλει στο Ισραήλ τη διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς αποφάσεις, εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε νέες αποστολές και να πλέουμε προς τα νερά της Γάζας. Μέχρις ότου το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί στον 21ο αιώνα, να πάψει να υπάρχει.


Τρίτη 1 Ιούνη 2010,
Φυλακές Μπερσεμπά, Ισραήλ
οι 20 της τηλεφωνικής λίστας
οι 6 γυναίκες
Καρυπίδης Γιάννης
Μπούκος Θόδωρος
ΓΚ"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP