Νέα απεργία στα ραδιόφωνα σήμερα Παρασκευή - 2ωρη στάση η ΕΣΗΕΑ στο ΣΚΑΙ λόγω της απεργοσπασίας

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Update: Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ (ανήκει στον ίδιο όμιλο με τον Μελωδία που χτες απέλυσε 2 τεχνικούς) μετέδιδε από το πρωί κανονικά το πρόγραμμα του. Μέχρι και τις 14:00 όλοι οι δημοσιογράφοι μετέδιδαν κανονικά τις εκπομπές τους, δείχνοντας τη μηδενική αλληλεγγύη τους στην προκηρυγμένη 24ώρη απεργία των συναδέλφων τεχνικών.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε 2ωρη στάση εργασίας στο ΣΚΑΙ από τις 14:00 ως τις 16:00.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συναδέλφων τεχνικών της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και στο σωματείο τους, την ΕΤΕΡ, ενάντια στις απολύσεις.

Η ΕΤΕΡ απεργεί σήμερα σε όλα τα ιδιωτικά ραδιόφωνα καταγγέλλοντας τις απολύσεις στο Ρ/Σ «Μελωδία». Η απεργία έχει απόλυτη επιτυχία, με εξαίρεση τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει για τους δημοσιογράφους του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ», δίωρη στάση εργασίας για σήμερα, 4/6/2010, από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι, την ώρα που η ΕΤΕΡ οδηγείται στο δικαστήριο.

Η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση –και ειδικότερα ενάντια στη λαίλαπα των απολύσεων– είναι προϋπόθεση για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας μέσα στην περίοδο της κρίσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακούστε εδώ την κατάπτυστη ανακοίνωση του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ για τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, "σε μια εποχή μάλιστα που όλοι αγωνιούν για την επιβίωση των επιχειρήσεων, και κατ' επέκταση του εισοδήματός τους και της οικογενειακής τους γαλήνης" (!!!). Φανταζόμαστε ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης είναι απλώς αστοιχείωτοι και δεν εννοούν το "εισόδημα" και την "οικογενειακή γαλήνη" των επιχειρήσεων, αλλά όλων εμάς. Σε αυτή την περίπτωση, να τους διαβεβαιώσουμε ότι η άθλια απειλή τους θα βρει τις απαντήσεις που της αξίζουν.

Συνεχίζει τον αγώνα της η ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) με νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου. Η απεργία έρχεται ως απάντηση σε 2 απολύσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία (ιδιοκτησίας Αλαφούζου). Η μία μάλιστα εργαζόμενη ήταν επί σειρά ετών συνδικαλιστική εκπρόσωπος της ΕΤΕΡ στο σταθμό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την διενέργεια 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Παρασκευής 4ης Ιουνίου 2010 μέχρι και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 5ης Ιουνίου 2010, σε όλους τους ραδιοσταθμούς, απαντώντας στις χθεσινές αναίτιες απολύσεις δύο από τους παλαιότερους (20 έτη και με ένα παιδί και 10 έτη και με ένα παιδί) εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες) του ραδιοσταθμού Μελωδία 99,2. Οι απολύσεις των συναδέλφων ήλθαν μετά από μπαράζ απειλών και ψυχολογικών πιέσεων των εργαζομένων από την διοίκηση αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού. Τονίζουμε ότι η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας βρίσκεται στον ΟΜΕΔ για την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ για το 2010. Επίσης η απόλυση της μιας εκ των δύο συναδέλφων αποτελεί συνέχεια στις συνεχιζόμενες διώξεις συνδικαλιστών της ΕΤΕΡ, μετά την απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ένωσης στο Rock fm την 26η Απριλίου 2010, αφού η συγκεκριμένη συνάδελφος ήταν επί σειρά ετών συνδικαλιστική εκπρόσωπος της Ένωσης στον Μελωδία. Ενώ και οι δύο συνάδελφοι είναι ενεργότατα μέλη της Ένωσης.
Πρωτοφανείς πιέσεις υφίστανται από την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι ακούγοντας την εργοδοσία να τους πιέζει για την δημιουργία εταιρειών μέσω των οποίων θα προσφέρουν την εργασία τους και παραβιάζοντας ΣΣΕ και εργασιακά καθώς και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Επειδή παραγίνεται πλέον σοβαρή η κατάσταση τονίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι είναι αναίτιες απρόκλητες και πραγματικά επιθετικές οι κινήσεις, απόλυσης των συναδέλφων μας και ότι η απάντηση με 24ωρη απεργία στο συγκεκριμένο θέμα είναι η ελάχιστη επιβεβλημένη απάντηση. Η σιωπή στο συμβάν είναι συνενοχή.
Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων μας και το σταμάτημα της δημιουργίας κλίματος εργασιακού μεσαίωνα.
Είναι σίγουρο ότι ο νόμος της ζούγκλας στις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει."

(Δείτε το εξώδικο που απέστειλε η ΕΤΕΡ στην Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών ΑΘηνών - Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.)

Ισχυρή στις απειλές της απέναντι στην εργοδοσία και ξεκάθαρη απένατι στις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας είχε εκδώσει πρόσφατα σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τη συμμετοχή της στις γενικές απεργίες, στις απεργίες του κλάδου, αλλά και την αυτόνομη κάθοδό τους σε απεργία.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP