Αποκλεισμός της ΕΡΤ από τους 1047 συμβασιούχους που απολύονται

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

EDIT 16.00
Λάβαμε από την "Πρωτοβουλία συμβασιούχων και μόνιμων εργαζομένων στην ΕΡΤ την παρακάτω ανακοίνωση":

Κόντρα στην απαξίωση, κόντρα στο ξεπούλημα του αγώνα, κόντρα στις επιθυμίες των "από τα πάνω",
οι "από τα κάτω" αντιδρούν και οργανώνονται μακριά από εργατοπατέρες και σκοπιμότητες.30/6/2010
Από τις 6:20 σήμερα το πρωί το κτίριο της ΕΡΤ τελεί υπό κατάληψη από τους συμβασιούχους-υπαλλήλους της Υπηρεσίας. Στις προσπάθειες της διοίκησης της ΕΡΤ και του προεδρείου του σωματείου συμβασιούχων να σπάσει ο αποκλεισμός του Ραδιομέγαρου, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν και συνεχίζουν την κινητοποίηση τους μη υποχωρώντας από τις διεκδικήσεις τους.

Ύστερα από αλλεπάλληλες συνδικαλιστικές υποχωρήσεις από πάγια αιτήματα (πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κτλ) ζητάμε υπουργική δέσμευση για :

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επαναπρόσληψης των συμβασιούχων

Διασφάλιση παραμονής των πραγματικά εργαζόμενων

► Δέσμευση για αναγνώριση της προϋπηρεσίας

Πάνω και πέρα από όλα αυτά, το ένα και βασικό αίτημα παραμένει :

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ


EDIT 12.00
Σε αποκλεισμό όλων των εισόδων της ΕΡΤ έχουν προχωρήσει από τις 5 τα ξημερώματα οι 1047 συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που πετάγονται στον δρόμο από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, 30 Ιούνη, λήγουν οι συμβάσεις των 1047 και η διοίκηση της ΕΡΤ δεν πρόκειται να τις ανανεώσει, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προσφέρουν την εργατική τους δύναμη εδώ και πολλά χρονιά.

Από το πρωί δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εκπομπή στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν μέχρι να λάβουν πειστικές διαβεβαιώσεις. Ήδη πάντως έχουν απορρίψει πρόταση της διοίκησης για συμβιβασμό και συνδιαλλαγή, που δεν παρέχει καμία εγγύση για τη διασφάλιση των θέσεων. Ο αποκλεισμός συνεχίζεται και η παραμονή των εργαζομένων στο ραδιομέγαρο θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες ανάλογα με τη στάση της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα για την κατάσταση των συναδέλφων συμβασιούχων της ΕΡΤ εδώ:

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP