Χτυπήθηκε ο "Στόλος της Ελευθερίας" από το ισραηλινό κράτος

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Οι στιγμές της βίαιης επέμβασης των Ισραηλινών από αέρος και θαλάσσης:Edit: 13.30
Σύμφωνα με το "Κανάλι 10" του Ισραήλ, 19 είναι οι νεκροί και 26 οι τραυματίες από την επίθεση των Ισραηλινών στον "Στόλο της Ελευθερίας". Έφτασε το πρώτο πλοίο στο λιμάνι της Ashdod. Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφία της φυλακής στο Ashdod όπου και θα μεταφερθούν οι αιχμάλωτοι ακτιβιστές και το εκπονημένο σχέδιο του κράτους του Ισραήλ.

http://video.cnnturk.com/2010/haber/5/31/israil-yardim-gemisini-nasil-taciz-etti

Το ενδεικτικό βίντεο από την επιβίβαση Ισραηλινών κομάντο στο καράβι "Mavi Marmara" είναι από το CNN TURK

Η επίθεση από το ισραηλινό κράτος πραγματοποιήθηκε 80 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι της Γάζας, στα διεθνή χωρικά ύδατα, στις 4.50 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ισραηλινοί κομάντος κατέβηκαν με σκοινιά στο καράβι "Mavi Marmara" και ξεκίνησαν την επίθεσή τους. Σύμφωνα με το ισραηλινό κράτος 10 ακτιβιστές σκοτώθηκαν, ενώ το Αλ Τζαζίρα κάνει λόγο για 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Επίθεση δέχτηκαν και τα πλοία "Σφενδόνη", "Ελεύθερη Μεσόγειος" και Challenger 1 όταν προσεγγίστηκαν από φουσκωτά του ισραηλινού στόλου και κομάντος επιβιβάστηκαν σε αυτά.Το βίντεο είναι από το αγγλικό Αλ Τζαζίρα, λίγο πριν διακοπεί οριστικά η σύνδεση.

Οι επιβάτες των πλοίων θεωρούνται ήδη αιχμάλωτοι του ισραηλινού κράτους. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες οι περίπου 700 αιχμάλωτοι μεταφέρονται στις ειδικά κατασκευασμένες για την περίσταση φυλακές στην πόλη Ashdod λίγα χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα της Γάζας -και όχι στη Χάιφα- μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι 15 από τους 16 νεκρούς είναι κατά πάσα πιθανότητα τουρκικής καταγωγής.Το βίντεο είναι από την "Hurrijet"


Περισσότερη ενημέρωση:
http://www.thepressproject.gr/
http://www.shiptogaza.gr/
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1177308
http://english.aljazeera.net/
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=2924&pos=6&cat_id=66
http://www.guardian.co.uk/world/blog/2010/may/31/israel-troops-gaza-ships
http://www.imemc.org/

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP