Την Πρωτομαγιά όλοι στους δρόμους!

Παρασκευή, 30 Απριλίου 20104 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 - 11:35 π.μ.  

Τερμα οι προκλήσεις!

Θέλουμε να άκούσουμε απο τα χείλη του πρωθυπουργού την Κυριακή, οτι οι περικοπές μισθών, δώρων κλπ,
αφορούν πρώτα τον ίδιο και τους υπόλοιπους 299 της Βουλής.

Αλλιώς δεν πείθουν....

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 - 1:57 μ.μ.  

Καλησπέρα παιδιά.
Γιατί δεν καλείτε και εσείς σε συγκέντρωση μαζί με τα άλλα σωματεία;
Ποια η διαφορά των σωματείων π.χ. μισθ.-τεχν ή με το βιβλίου-χάρτου;

Με σεβασμό στους αγώνες σας.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 - 4:25 μ.μ.  

Δεν πείθουν ούτως ή άλλως φίλε από πάνω... Εχουν απόλυτο δίκιο οι συνάδελφοι, τα ψέματα τελείωσαν, όσοι δεν κατέβουν στο δρόμο είναι συνένοχοι και τα παιδιά τους θα είναι τα πρώτα που θα τους ζητήσουν το λογαριασμό.
-Τι έκανες εσύ μπαμπά όταν υποθήκευαν τη ζωή μου;
-Περίμενα παιδί μου να δω αν θα κόψουν κάτι από τους παχυλούς μισθούς τους και οι βουλευτές. Εκανα υπομονή.
Αυτά να δεις πως δε θα πείθουν...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ 30 Απριλίου 2010 - 8:25 μ.μ.  

Η συνέλευση μας αποφάσισε να καλέσει στην Βικτόρια, κυρίως γιατί έχει βρεθεί κοντά σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις με τα σωματεία και τις εργατικές ομάδες (όπως οι "συγγενική" ομάδα των "διακοπτών" - τεχνικών θεάματος) που καλούν εκεί (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει βρεθεί αναλόγως και με άλλα σωματεία που δεν καλούν εκεί), ενώ συμμετείχε και στην περσινή πρωτομαγιάτικη διαδήλωση που ξεκίνησε από την Βικτόρια, και (αν και δεν είχε τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με την φετινή) είχε ως προμετωπίδα το ζήτημα της αντίστασης στην επισφαλή εργασία.


Παρ' όλα αυτά διαφωνούμε ριζικά με λογικές πολιτικού/κομματικού διαχωρισμού της εργατικής/ταξικής ενότητας που απαιτούν οι ιστορικές περιστάσεις και ελπίζουμε πώς από το επόμενο κρίσιμο διάστημα θα γίνει κατανοητό ότι αυτά που μας ενώνουν στον δρόμο είναι περισσότερα από τις πολιτικές ιδεολογίες ή κατευθύνσεις που μας διαχωρίζουν. Η κοινή συμπόρευση στον δρόμο είναι ζητούμενο και αυτό ισχύει και για την αυριανή πορεία. Κι όποτε δεν συμβαίνει αυτό χρειάζεται όλοι να κάνουμε σκληρή αυτοκριτική για τις επιλογές μας.

Η συνέλευση μας άλλωστε πάντα κατεβαίνει στον δρόμο μαζί με τα σωματεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, λόγω της παραπάνω πολιτικής αντίληψης.

Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι το κάτι παραπάνω από επείγον είναι η οργάνωση μαζικών, μαχητικών συλλαλητηρίων που θα ενώνουν τον κόσμο στην βάση της ταξικής ενότητας κι όχι να μαλώνουμε οι πολιτικοποιημένες μειοψηφίες για το από που ξεκινάει την συγκέντρωση του ο καθένας.

(να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω αποτελούν προσωπική αντίληψη και δεν εκπροσωπούν αναγκαστικά την γνώμη του συνόλου των συμμετεχόντων στην συνέλευση)

Γ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP