Κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση των 6 κρατούμενων από τα ξημερώματα του Σαββάτου

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Η φωτογραφία είναι από το Indymedia

Στην κατάληψη του κτιρίου των γραφείων της ΕΣΗΕΑ προχώρησαν αντιεξουσιαστές/αναρχικοί διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι αναπαράγουν αμάσητα τα σενάρια της Αστυνομίας για το θέμα της "τρομοκρατίας", όσο και για τη εμετική παρουσίαση των γεγονότων.

Οι καταληψίες εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων στον ημιώροφο, όπου βρίσκονταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Πάνος Σόμπολος, ενώ άφησαν ελεύθερους τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από τον χώρο αν το επιθυμούσαν.

Στην πρόσοψη του κτιρίου αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα: «Μηδενική ανοχή στην κρατική καταστολή», ενώ μοιράστηκαν φυλλάδια στους περαστικούς. Στην περιοχή βρίσκονταν καθʼ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης αστυνομικές δυνάμεις. Η κατάληψη έληξε πριν από λίγο με πορεία προς τα Εξάρχεια.

Όσο για τη δήλωση του «αξιοσέβαστου» προέδρου μας («Τα έχουμε ξαναπεράσει. Αυτά έχει το δημοσιογραφικό επάγγελμα»), του την επιστρέφουμε γιατί αφορά αυτόν και το σινάφι του, και όχι όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο συγκεκριμένος «εργαζόμενος» να εξομοιώνει το δικό του ρουφιανιλίκι με τη δουλειά που κάνουν άλλοι συνάδελφοι/-ισσες.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP