Ανταπόκριση από το σημερινό αποκλεισμό στο Via Vai

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Οι φωτογραφίες είναι από το Indy.gr


Τελευταία ενημέρωση
Μετά τη σύντομη παρέμβαση-αποκλεισμό του καταστήματος στην Πανεπιστημίου, ο κόσμος κατευθύνθηκε και σε τρίτο κατάστημα της αλυσίδας στην Εμμ. Μπενάκη. Πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτος αποκλεισμός, μοιράστηκαν κείμενα και φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στην εργαζόμενη και ενάντια στα αφεντικά. Στη συνέχεια, ο κόσμος αποχώρησε και έδωσε ραντεβού για τη συνέλευση της Κυριακής στο Πολυτεχνείο.

EDIT 14.25
Λίγο πριν αποχωρήσουν, το Σωματείο και οι αλληλέγγυοι, από το κατάστημα του Συντάγματος, κατεφθασε ο δικηγόρος του Καρέζου και υπήρξε συνομιλία με μέλη του Σωματείου σχετικά με τις διεκδικήσεις που αξιώνει η εργαζόμενη. Στη συνέχεια ο κόσμος κατευθύνθηκε σε άλλο κατάστημα της αλυσίδας, στην Πανεπιστημίου, και έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό του. Φωνάζονται συνθήματα και μοιράζονται κείμενα.

EDIT 13.50

Σαν μια πρώτη άμεση απάντηση στο γεγονός της τραμπούκικης εργοδοτικής συμπεριφοράς, σήμερα το πρωί πάνω από 50 άτομα (αριθμός που σταδιακά αυξανόταν και έφτασε μέχρι και τους 100 αλληλέγυους) έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό, από τις 10 το πρωί, του καταστήματος της Via Vai στο Σύνταγμα. Ένα μεγάλο πανό πήρε θέση προς το δρόμο, ενημερωτικές αφίσσες κολλήθηκαν στους γύρω τοίχους ενώ ταυτόχρονα μοιραζόταν και εκατοντάδες κείμενα.

Η κίνηση έτυχε θερμής υποδοχής από τους περισσότερους περαστικούς ενώ το αφεντικό άρχισε να ψελλίζει οτιδήποτε ακατάληπτο του ερχόταν στον εγκέφαλο, προσπαθώντας να βγει και από πάνω. Προσπάθησε να βγάλει ψεύτες τα μέλη του Σωματείου λέγοντας ότι ποτέ δεν έγιναν όσα περιγράφονται στο κείμενο ενώ παράλληλα δεν σταμάτησε λεπτό να εκφράζει την άποψή του για το γεγονός. Οι συγκεντωμένοι απαντούσαν συνεχώς με συνθήματα ενάντια στα αφεντικά, παράλληλα προέτρεπαν τους υπόλοιπους εργαζομένους να συμπαρασταθούν στον αγώνα και τέλος, υπήρχαν και στιγμές "διαλόγου" με τον εργοδότη.

Ύστερα από λίγη ώρα, το αφεντικό αποχώρησε προς τα ενδότερα (στο υπόγειο του μαγαζιού), όπου παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα.

Κίνησεις όπως η σημερινή δείχνουν πως πρέπει να απαντάμε στις αυθαιρεσίες των αφεντικών. Η άμεση δράση είναι ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια μας και οφείλουμε να το αξιοποιούμε σε κάθε ευκαιρία. Έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια από ανακοινώσεις "που καταδικάζουν το γεγονός". Πλέον, όταν παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, συλλογικά και δυναμικά, αυτόνομα και ταξικά, δίνουμε τις απαντήσεις που πρέπει και κάθε επίδοξος Καρέζος θα μας βρίσκει μπροστά του.

ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ
ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP