Off με απεργία όλα τα ραδιόφωνα την Παρασκευή

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα παραλύσουν την Παρασκευή, έπειτα από την απόφαση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) για κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης και καθ’ όλο το χρονικό διάστημα διενέργειάς της, σε όλους τους ραδιοσταθμούς θα εκπέμπεται μόνο προηχογραφημένη μουσική, τραγούδια, διαφημίσεις και προηχογραφημένο μήνυμα για την απεργιακή κινητοποίηση καθώς και το σήμα του κάθε ραδιοσταθμού, χωρίς καθόλου λόγο (ζωντανό ή ηχογραφημένο) είτε από δημοσιογράφους, είτε από μουσικούς παραγωγούς.

Σε σχετική ανακοίνωσή της ΕΤΕΡ αναφέρεται:
«Καλούμε την Εργοδοτική πλευρά να συναινέσει στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να διασφαλίζει τη διατήρηση και αναβάθμιση των οικονομικών και θεσμικών δεδομένων των Τεχνικών της Ραδιοφωνίας.


Καλούμε την Εργοδοτική πλευρά να αποστεί από κάθε ιδέα αποδόμησης των κεκτημένων μας. Την όποια «κρίση» δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και ως εκ τούτου δεν είναι διατεθειμένοι και να την πληρώσουν. Η άμεση υπογραφή της ΣΣΕ για το 2010 καθίσταται πλέον κάτι παραπάνω από αναγκαία, προκειμένου να αντέξουμε το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που έχει φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων.

Καλούμε την Εργοδοτική πλευρά να σταματήσει την τακτική «καθυστέρησης» υπογραφής ΣΣΕ. Η Συλλογική Σύμβαση Eργασίας είναι το αποκούμπι του εργαζόμενου και βεβαιώνουμε τους πάντες ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να την αγγίξει κανείς».

Επιπλέον, η ΕΤΕΡ εκφράζοντας εμπράκτως την συμπαράστασή της στους απεργούντες συναδέλφους δημοσιογράφους του ραδιοσταθμού ARRENA RADIO κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας στον εν λόγω ραδιοσταθμό, για την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010 από τις 15.00 έως και τις 19.00.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «ARRENA FM » αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη του Σταθμού Βίκτωρα Ρέστη να τον μετατρέψει σε μουσικό σταθμό, καταργώντας τα δελτία ειδήσεων.

Η απόφαση αυτή της ιδιοκτησίας ουσιαστικά οδηγεί στην κατάργηση των θέσεων εργασίας και στην ανεργία των συναδέλφων, που εργάζονται στον σταθμό. Ήδη ο εντεταλμένος σύμβουλος της επιχείρησης Ν. Θρασυβούλου, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την πρόθεση διακοπής των συμβάσεων εργασίας, προβάλλοντας ως δέλεαρ πρόταση δήθεν «εθελουσίας εξόδου».

* Εκείνη τη φράση, «το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να μην επιτρέψει να γίνουν οι δημοσιογράφοι τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό των επιχειρηματικών επιλογών και της επιδίωξης του κέρδους», που αναφέρεται στην σχετική απόφαση για την απεργία στον «ARRENA FM », πως τη συνέταξαν, πως τη διατύπωσαν, πως την ξεστόμισαν αυτοί οι ταλαίπωροι σκώληκες του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ;

* Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, το δικαστήριο έκρινε ΠΑΡΑΝΟΜΗ την απεργία...η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά στο πλευρό των εργοδοτών...Τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των τεχνικών κατέθεσαν οι επιχειρήσεις ΣΚΑΪ, ANTENNA, ΒΗΜΑ FM, NITRO, DERTI, SFERA, ΜΕΛΩΔΙΑ, Athens Radio Dee Jay, ROCK FM, KISS FM. Μάρτυρας κατά του δικαιώματος της απεργίας κατέθεσε στο δικαστήριο και ο γνωστός φίλος των αφεντικών Μπάμπης Παπαδημητρίου (ΣΚΑΪ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP