Εργατοπατέρες: οι καλύτεροι φίλοι των μπάτσων, των αφεντικών και του θεάματος

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Η απέχθεια προς τους εργατοπατέρες πλέον είναι κάτι τόσο ευρέως διαδεδομένο, που μερικές φορές καταντάει τετριμμένο να προσπαθείς να καταδείξεις αυτό που κάθε εργαζόμενος γνωρίζει: Ότι από άποψη συμφερόντων βρίσκονται πιο κοντά στ' αφεντικά παρά στους εργαζόμενους, που τους έλαχε να εκπροσωπούν στον δρόμο για ένα υπουργείο. Όμως, επειδή ο θεσμικός τους ρόλος προϋποθέτει και ικανότητες εργατικής εξαπάτησης και επειδή το σύστημα αυτήν την περίοδο τους χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε συνεχώς να καταδεικνύουμε το πνεύμα συνεργασίας που διακατέχει τις σχέσεις τους με όλους τους μηχανισμούς ενός συστήματος που λεηλατεί τους εργαζόμενους.


Πριν την κρίση, είχαν φροντίσει να προσφέρουν στ' αφεντικά την μνημειώδη αύξηση του ενός ευρώ στους μισθούς. Τώρα εν μέσω κρίσης, συνεργάζονται με την αστυνομία για την καταστολή της διαδήλωσης την οποία καλούν. Γνωρίζοντας, ότι ο κόσμος που κατεβαίνει πλέον στον δρόμο μόνο φιλικά αισθήματα δεν τρέφει για τον ρόλο τους, προσφεύγουν στην συνδρομή των συναδέλφων τους μπάτσων, έτσι ώστε η κρατική αστυνομία να χτυπήσει και να πετσοκόψει την διαδήλωση και η συνδικαλιστική αστυνομία της ΓΣΕΕ να μπορέσει να φωτογραφηθεί αμέριμνη στην κεφαλή της πορείας.

Μαζί όμως με το κράτος και τ' αφεντικά, σήμερα φρόντισαν να προσφέρουν την απεργοσπαστική τους εκτίμηση και στους μηχανισμούς του θεάματος, φροντίζοντας εν μέσω απεργίας στα ΜΜΕ για την ομαλή αγγλόφωνη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα του ΠΑΟ. Μάλιστα, την απόφαση τους αυτή, με τα εκατομμύρια διαφημιστικά έσοδα που προσφέρει σε μια μη κερδοφόρα μέρα για τ' αφεντικά των ΜΜΕ, την βαφτίζουν απόφαση "κοινωνικής ευθύνης". Ακολουθεί η ανακοίνωση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εργαζομένων ΟΤΕ" σε σχέση με την απεργοσπαστική στάση των εργατοπατέρων της ΟΜΕ-ΟΤΕ:


Η εθελόδουλη κυβέρνηση μας κόβει «τον άρτον». Η αξιοθρήνητη ΟΜΕ – ΟΤΕ όμως μας προσφέρει τα θεάματα...

Αθήνα, 11/3/2010

Ντραπήκαμε σαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ που στην πιό σημαντική γενική απεργία για το μέλλον της εργατικής τάξης, η ΟΜΕ – ΟΤΕ αποφάσισε να το παίξει για άλλη μια φορά το καλό παιδί του συστήματος. Ο παχυδερμισμός της αξιοθρήνητης ηγεσίας της δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Σε αντίθεση με την ΕΣΗΕΑ που απήργησε και δεν έδωσε φωνή στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναθηναϊκού, απολαύσαμε ποδόσφαιρο με άγγλο σπήκερ, με εικόνα που παραχώρησε απεργοσπαστικά η ΟΜΕ – ΟΤΕ! Στην οργουελιανή γλώσσα που χρησιμοποιούν μάλιστα, μετονόμασαν την απεργοσπασία σε «κοινωνική ευθύνη»! Τους παραδίνουμε στην κρίση σας.
Αυτή και μόνο η ενέργεια, δείχνει πόσο μακριά βρίσκονται από την αγωνία και τα προβλήματα των εργαζομένων του ΟΤΕ που απήργησαν μαζικά.

ΥΓ.: Αλήθεια πόσα εκατομμύρια κέρδισε το ιδιωτικό κανάλι που μετέδωσε τον αγώνα καθώς και οι άλλοι διαμεσολαβητές και διαχειριστές της «κοινωνίας του θεάματος»;

ΑΣΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP