ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010


Χτες (11/01) στα δικαστήρια των Ευελπίδων επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η δίκη 5 μετανστών-μικροπωλητών οι οποίοι συνελήφθησαν την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς στην ευρύτερη περιοχή του Μοναστηρακίου και της Ερμού.. σημειωτέον ότι εκείνες τις ημέρες εξελίχθηκε ένα σαφάρι ενάντια στους μετανάστες-μικροπωλητές μέσα από την αγαστή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την δημοτική αστυνομία. Η επιχείρηση "καθαρή Ερμού" ήταν ρητή εντολή του δημάρχου Αθηναίων ώστε να μειώσει την γκρίνια των καταστηματαρχών και να καθαρίσει η Ερμού από κάθε φτωχοδιάβολο που χάλαγε την εορταστική ατμόσφαιρα καταναλωτισμού.


Ο ένας μετανάστης συνελήφθη στην πλατεία Μοναστηρακίου. Αφού οι δημοτόμπατσοι τον έσπρωξαν και του κατάσχεσαν το εμπόρευμα, άρχισαν να τον στολίζουν με ρατσιστικές βρισιές και απειλές. Ύστερα, επενέβησαν οι κομμάντο του Μιχάλη Χρυσοϊδη και τον συνέλαβαν φορτώνοντάς του κατηργορίες για αντίσταση, εξύβριση, απειλή και σωματική βλάβη. Στην σημερινή δίκη το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του δημοτόμπατσου περί σθεναρής αντίστασης του μετανάστη ενώ δεν στοιχειοθετήθηκε κατηγορία περί εξύβρισης. Ο Νιγηριανός μετανάστης κηρύχθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απειλής και της απλής σωματικής βλάβης και καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε τους 4 μετανάστες που συνελήφθησαν την ίδια μέρα στη συμβολή των οδών Καλαμιώτου και Ευαγγελιστρίας. Μέσα σ'αυτούς ήταν και ο ένας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα κατά την σύλληψή του και την επιστροφή του από τον Ερ.Σταυρό στο Α.Τ Ακροπόλεως ενώ όλοι τους χτυπήθηκαν από μπάτσους στα κρατητήρια του Α.Τ Ακροπόλεως. Για άλλη μια φορά ο καταστηματάρχης που απήγγειλε μήνυση κατά αγνώστων αλλοδαπών για φθορές περιουσίας απουσίαζε και γι'αυτό του καταβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 8 Φλεβάρη του 2010 ενώ ο ένας μετανάστης κρατείται στο Α.Τ Ακροπόλεως, αφού η Υπηρεσία Αλλοδαπών αρνήθηκε το αιτημά του για χορήγηση ασύλου και έτσι χαρακτηρίζεται "επικίνδυνος" βάσει των έωλων κατηγοριών.


Και χτες, η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη αποκλειστικά από μετανάστες οι οποίοι καταδικάζονταν με συνοπτικές διαδικασίες με 3μηνες και 5μηνες ποινές είτε για μικροκλοπές είτε για πλαστά διαβατήρια.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP