Οικονομική ενίσχυση για τις εγγυήσεις των συλληφθέντων του "Ρεσάλτο"

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Η εισβολή της αστυνομίας στον “αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης Ρεσάλτο” στο Κερατσίνι στις 5 Δεκέμβρη, φανέρωσε ξεκάθαρα τους σχεδιασμούς του “σοσιαλιστικού” κράτους του (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ: επίθεση στους ανοιχτούς, πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, που προπαγανδίζουν την αυτοοργανωμένη και άμεση δράση, μέσα απο την περίτεχνη μετατροπή τους σε “γιάφκες τρομοκρατών, ορμητήρια επιθέσεων, παρασκευαστήρια και κέντρα ανομίας”. Παρότι όλη η τοπική κοινωνία του Κερατσινίου γνώριζε το Στέκι και τους ανθρώπους του μέσα απο την πολύμορφη ανοιχτή δράση τους (ενδεικτική είναι η ανακοίνωση συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου), εν τούτοις, κάμποσα άδεια μπουκάλια, εργαλεία και δυο μπιτονάκια πετρέλαιο για τη σόμπα, ήταν αρκετά για τον φύρερ Χρυσοχοϊδη, προκειμένου να στήσει το τρομολαγνικό του σκηνικό.


Όμως, το σύρσιμο στα δικαστήρια των μελών της συλλογικότητας, εκτός απο την ομηρεία, το ιδεολογικοπολιτικό πλήγμα, που επιχείρησε, και τη σωματική ταλαιπωρία, λόγω της τριήμερης κράτησης, είχε μία ακόμη πτυχή. Το δικαστήριο επέβαλε υπέρογκες και εξοντωτικές χρηματικές εγγυήσεις, που φθάνουν τα 51.000 ευρώ, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Για τον λόγο αυτό, το Ρεσάλτο και άλλοι αλληλέγγυοι σύντροφοι δημοσιοποίησαν το παρακάτω κείμενο για την οικονομική ενίσχυση των 22 συλληφθέντων.

Απο την πλευρά μας, δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας. Ακολουθεί το κείμενο με το κάλεσμα για ενίσχυση:

"Ύστερα από την αστυνομική έφοδο το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκέμβρη στον χώρο του Ρεσάλτο, οι 22 σύντροφοι και συντρόφισσες αφέθηκαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια του Πειραιά τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Δεκέμβρη.

Για την μη προφυλάκισή τους αλλά και για να αφεθούν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης, τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι καθώς και υψηλές χρηματικές εγγυήσεις.

Το συνολικό χρηματικό ποσό των εγγυήσεων ανέρχεται στα 51.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα: σε έναν από τους συλληφθέντες η εγγύηση είναι 15.000 ευρό, σε τρεις από 5.000 ευρό ο καθένας-καθεμία και σε άλλους-ες εφτά η εγγύηση είναι από 3.000 ευρώ.

Το σύνολο των χρηματικών εγγυήσεων πρέπει να κατατεθεί έως την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη αλλά για να αποφευχθούν τυχόν γραφειοκρατικές εμπλοκές τα χρήματα της οικονομικής ενίσχυσης είναι σκόπιμο να συγκεντρωθούν έως την Τρίτη 15 Δεκέμβρη.

Για την οικονομική ενίσχυση των 22 συλληφθέντων του Ρεσάλτο, λοιπόν, αλλά και για την έγκαιρη αποπληρωμή των χρηματικών τους εγγυήσεων, συγκροτήθηκε ταμείο αλληλεγγύης. Η συνδρομή όλων μας σε αυτό κρίνεται απαραίτητη έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να μαζευτεί το συνολικό ποσό των υψηλών χρηματικών εγγυήσεων.

Για τον λόγο αυτό αλλά και για την αμεσότερη και βέβαιη συγκέντρωση των χρημάτων επικοινωνήστε με το κινητό τηλέφωνο 6973657960 ή με την ηλεκτρονική διεύθυνση tameio22@espiv.net.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2009 - 9:48 μ.μ.  

to link gia thn oikonomikh boh8eia de douleuei

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ 11 Δεκεμβρίου 2009 - 12:52 μ.μ.  

Διεύθυνση mail είναι, κάνεις copy paste και στέλνεις στους συντρόφους ότι ενδιαφέρεσαι. Από κει και πέρα θα σου πουν πOια είναι η διαδικασία.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP