Κατάληψη αυτή την ώρα στην ΕΣΗΕΜΘ

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

"Ο συντάκτης του παρόντος καθώς και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ με τους οποίους επικοινώνησε την τελευταία ώρα, δηλώνουμε αγανακτισμένοι με την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να μη συμμετάσχουν στην μεθαυριανή απεργία των δημοσιογράφων που έχει κηρύξει ήδη η ΕΣΗΕΑ για τα επείγοντα δραματικά γεγονότα που βιώνει ο κλάδος τις τελευταίες εβδομάδες. Ντροπή!

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι συνδικαλιστικό σωματείο και όχι εργοδοτική οργάνωση!

Δυστυχώς συνάδελφοι η ΕΣΗΕΜΘ πήρε απόφαση κατά της απεργίας. Οι πρώτες πληροφορίες από την συνεδρίαση της διοίκησης της Ενωσης αναφέρουν ότι με 5 ψήφους κατά και 3 υπέρ η ΕΣΗΕΜΘ δεν θα πάρει μέρος στην απεργία. Οι Βοιτσίδης Χαλεπλίδου, Ντόζης, Φωκιανίδης και Κοντογουλίδης ψήφισαν κατά της απεργίας διότι θα ήταν… παράνομη. Διακομματική και διαπαραταξιακή η σύμπλευση των πρόθυμων.
 Αντίθετα οι Μειντάνη (Ασύνταχτος Τύπος) Αδάμ και Χανός ψήφισαν υπέρ της απεργίας.
 Συνάδελφοι δυστυχώς η «πρόθυμη» πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜΘ έδειξε για μία ακόμη φορά πως αντιλαμβάνεται το ρόλο της: χέρι – χέρι με την εργοδοσία επιδιώκει να διαλύσει το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων."

Για τους παραπάνω λόγους, δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε κατάληψη της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ να μην απεργήσει…παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δημοσιογράφοι στη Μακεδονία και Θράκη.

Περισσότερα για την κατάληψη εδώ.

Περισσότερα για τις συνθήκες που επικρατούν στα ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας αλλά και για την προδοτική στάση της ΕΣΗΕΜΘ στον διαδικτυακό τόπο του Ασύνταχτου Τύπου.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2009 - 4:29 μ.μ.  

Νομιζω πως η απεργια (ή μονο η απεργια) δεν ειναι αποτελεσματικος τροπος διαμαρτυριας για τους δημοσιογραφους. Κι αυτο γιατι δεν μενει πισω καποιος να προβαλει τα αιτηματα, τα γεγονοτα και τις ειδησεις. Πιο αποτελεσματικο θα θεωρουσα την εκδωση των ΜΜΕ απο τους δημοσιογραφους χωρις την εγκρηση της εργοδωσιας. Αν οχι σε εντυπα μεσα οπου χρησημοποιουνται πρωτες υλες και υπηρεσιες τριτων, τοτε τουλαχιστων στα ιντερνετικα.

Αλλιως αυτοφιμωνεστε την ωρα που πρεπει να φωναξετε.

Με σεβασμο,

Schizomorph.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP