Έξι νέες απολύσεις στα ραδιόφωνα ΑΝΤ1 και ΘΕΜΑ 98,9 (έπονται 45 σε ΒΗΜΑ FM)

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Όλα τα πράγματα έχουν την εξήγησή τους, το ίδιο και η αδράνεια της ΕΣΗΕΑ με τη μη συγκρότηση του "σωτήριου" Δ.Σ.

Μόνο που η επίμονη άρνηση των εκλεκτών εκλεγμένων του κλάδου να προχωρήσουν στη συγκρότηση του «ιερού» αυτού Σώματος φαίνεται ότι δεν περιορίζεται αποκλειστικά στη διευκόλυνση των απολύσεων. Στοχεύει ευθύβολα και στη μη ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Τέσσερις συνάδελφοι απολύθηκαν από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 στα πλαίσια της σφαγής των εργασιακών θέσεων που αποκαλούνται περικοπές. Οι 4 απολύσεις ανεβάζουν σε 17 τον αριθμό των δημοσιογράφων - δίχως τις άλλες ειδικότητες - που έχουν απομακρυνθεί από τον σταθμό τον τελευταίο χρόνο. Οι απολύσεις αφορούν συντάκτες από το πολιτικό και εργατικό ρεπορτάζ, την παραγωγή και τη σύνταξη ειδήσεων.


Εξάλλου, το δρόμο προς την ανεργία έδειξαν σε δύο ακόμη δημοσιογράφους (με 8 και 10 χρόνια προϋπηρεσία!) που απολύθηκαν στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 98,9 (πρώην Alpha). Παρ’ όλες τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας, μόλις έγινε η τελευταία αλλαγή στην ιδιοκτησία, ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Από την άλλη, στον ΒΗΜΑ FM (πρώην City), μετά την κατάκτησή του από τον Ρέστη, αποφάσισαν να ξηλώσουν ολόκληρο το τμήμα της Σύνταξης Ειδήσεων (45 άτομα) προτείνοντας αυτό που ονομάζουν πλέον υποχρεωτική «εθελούσια» έξοδο: δηλαδή, ή να «παραιτηθούν» με 2 μισθούς επιπλέον ως μπόνους ή να περιμένουν πότε θα απολυθούν!

Την ίδια στιγμή που τα μέλη του ανύπαρκτου Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταθέτουν τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις τους για τη σύνθεση του προεδρείου, τελειώνει ο χρόνος για την εκπνοή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (31/12/2009). Παράλληλα οι ΣΣΕ της ΕΡΤ έχουν να ανανεωθούν από το 2007. Εκτός των περίπου 5.200 μελών της ΕΣΗΕΑ, οι συμβάσεις αφορούν και στην ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά και στην ΕΠΗΕΑ.

Κατανοητό;

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP