ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΜΜΕ 5/12/09

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Το βράδυ του Σαββάτου 5ης Δεκεμβρίου, δυνάμεις των ΜΑΤ με την συνοδεία εισαγγελέα εισβάλλουν στο χώρου του αυτοοργανωμένου στεκιού Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Συλλαμβάνονται 22 άτομα που πραγματοποιούν συνέλευση στο χώρο ενω αμέσως αλληλέγγυοι-ες συγκεντρώνονται στην πλατεία Λαού. Οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν την οργή και την αλληλεγγύη τους επιτιθέμενοι στα οχήματα της Ασφάλειας που βρίσκονται σταθμευμένα έξω από το Στέκι. Αργότερα,ομάδα 40 αναρχικών-αντιεξουσιαστών καταλαμβάνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης το δημαρχείο Κερατσινίου κι άμεσα περικυκλώνονται από ορδές μπάτσων. Γρήγορα,κάτοικοι και περίοικοι αντιδρούν και ξεκινούν να συγκεντρώνονται έξω από το δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις δυνάμεις κατοχής που κατέλαβαν την γειτονιά τους. Τα ΜΜΕ διαρρέουν ότι την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο στρατάρχης Χρυσοχοίδης και παρά την αντίθετη γνώμη της δημοτικής αρχής αποφασίζεται η εκκένωση του δημαρχείου. Συλλαμβάνονται επιπλέον 41 άτομα με πρόσχημα τις δήθεν φθορές του δημαρχείου παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των εργαζομένων του δήμου. Κατηγορούνται για 5 πλημμελήματα -φθορές σε αστυνομικά οχήματα,ρίψη αντικειμένων και άσκηση βίας σε αστυνομικούς καθώς και για παράνομη είσοδο σε δημαρχείο. Το στέκι Ρεσάλτο είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος με ιστορία λόγου και δράσης 4 χρόνων στις γειτονιές του Κερατσινίου (με πρόσφατο παράδειγμα την πολύμορφη ανάδειξη της κρατικής δολοφονίας του μετανάστη Μοχάμετ Καμράν Ατίφ στο Α.Τ. Νίκαιας) παρά την προσπάθεια να αναβαπτιστεί και να παρουσιαστεί ως «γιάφκα» ή «ορμητήριο ορδών αναρχικών». Οι 22 συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή όπλων και κατασκευή εκρηκτικών αφού βρέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Την ίδια ώρα οι μπάτσοι επιτίθενται στη συγκέντρωση που πραγματοποιούνταν στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και συλλαμβάνονται 12 αγωνιστές ενώ το πογκρόμ που ακολουθεί «αποδίδει» 161 προσαγωγές. Τέλος, τα ξημερώματα μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου συλλαμβάνοντας 8 άτομα που βρίσκονταν στον χώρο.

Οι θριαμβευτικές πλην παραληρηματικές δηλώσεις του στρατάρχη Χρυσοχοίδη, οι οποίες παραπέμπουν σε πραξικοπηματικό ανακοινωθέν αναδεικνύουν το στοίχημα που κλήθηκε να διαχειριστεί η νέα διακυβέρνηση: να κλείσει τα ρήγματα που γέννησε ο Δεκέμβρης. Οι φανφάρες περί «πάταξης βαρβάρων και χουλιγκάνων», οι πολυδιαφημισμένες «συλλήψεις τρομοκρατών» και η γενικότερη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγωνιζομένων κοινωνικών κομματιών συνθέτουν το ιδεολογικό οπλοστάσιο του κράτους ενάντια στον κόσμο της εξέγερσης. Ταυτόχρονα, μεθοδεύεται η απομόνωση και ο στιγματισμός του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου από τα υπόλοιπα αντιστεκόμμενα κομμάτια με στόχο τον πλήρη κατακερματισμό των αγωνιζομένων.

Από την στοχοποίηση του ασύλου ως τις επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις και από τα ρατσιστικά πογκρόμ στους μετανάστες μέχρι την εντεινόμενη αστυνομοκρατία σε κάθε γωνιά της μητρόπολης, σχηματοποιείται η νέα επικράτεια του φόβου που θ’αποτελέσει τον καταλύτη της κοινωνικής συναίνεσης και ειρήνης. Ο φόβος και η τρομοϋστερία που ξερνάνε τα Μ.Μ.Ε και οι κυρίαρχοι μηχανισμοί είναι το καθρέφτισμα του τρομοκρατημένου προσωπείου τους. Η κοινωνική-ταξική εξέγερση του Δεκέμβρη, οι δυναμικές που εμπεριείχε, οι παρακταθήκες που άφησε, οι πειραματισμοί που μένουν ανοιχτοί αλλά και το στίγμα που θα αφήσει σε κάθε κοινωνικό αγώνα του μέλλοντος είναι το διακύβευμα που επιδιώκουν να τσακίσουν με τις κατασταλτικές τους πρακτικές. Απέναντι στην κοινωνική ειρήνη που δολοφονεί, ληστεύει, απομυζά και ισοπεδώνει την αξιοπρέπειά μας καθημερινά, ο Δεκέμβρης απέδειξε ότι ο δρόμος της αμφισβήτησης, της ρήξης, της σύγκρουσης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης παραμένει ανοιχτός από τον καθένα και την καθεμιά μας.

Οι δακρύβρεχτες εκκλήσεις για ειρηνικές πορείες στη μνήμη του «αδικοχαμένου Αλέξη», η αυτόκλητη «υπεράσπιση» της εξέγερσης από κάθε λακέ πολιτικό, διανοούμενο και δημοσιογράφο και οι αφομοιωτικές πρακτικές των κομματικών επιτελείων δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ευθυγραμμίζονται με την κρατική προπαγάνδα που σκυλεύει την ίδια την ουσία της κοινωνικής-ταξικής εξέγερσης.
Αυτές οι μέρες συνεχίζουν να’ναι του Αλέξη, μέρες της εξέγερσης, μέρες κρίσιμες για την εξέλιξη των μελλοντικών μας ανταρσιών.Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 5ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ Ε.Μ.Μ.Ε

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP