Πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και ενάντια στην κρατική τρομοκρατία (08/12)

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

EDIT (21:15)
Η πορεία έληξε στην Ομόνοια. Κάποιος κόσμος κατευθύνθηκε προς Εξάρχεια από την Εμμανουήλ Μπενάκη, με διμοιρίες φυσικά να τους ακολουθούν κατά πόδας.

Ενημέρωση από την θεσσαλονίκη από την "κατάληψη στο ΔΜΜΕ" του ΑΠΘ εδώ

EDIT (21:10)
Η πορεία έφτασε Προπύλαια και κατευθύνεται προς Ομόνοια, με συνοδεία πάντα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Τα Προπύλαια παραμένουν αποκλεισμένα από σειρές ΜΑΤ.

EDIT (20:55)
Στο Σύνταγμα πλησιάζει η πορεία και συνεχίζεται δυναμικά με συνθήματα.

EDIT (20:35)
Στο ύψος της πλατείας Κοραή φτάνει η κεφαλή της πορείας και ενώ ο κόσμος έχει αυξηθεί, φτάνοντας τα 2500 άτομα. Σειρές ΜΑΤ κατά μήκος της πορείας, δεξιά και αριστερά. Παρά τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, η πορεία έχει δυνατό παλμό και όλοι οι διαδηλωτές φωνάζουν συνεχώς αντιμπατσικά συνθήματα: "Ελλάς Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών", "Οι μπάτσοι δεν είναι παιδιά των εργατών, είναι τα σκυλιά των αφεντικών", το ευφάνταστο για το αγαπημένο σώμα των ημερών: "Καλύτερα δεκάωρο της πίτσας διανομή, πάρα να είμαι κάγκουρας της Δ με στολή".

EDIT (20:15)
Χωρίς τελικά να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το πεζοδρόμιο μπροστά από τα Προπύλαια, η πορεία ξεκίνησε. Κατεβαίνει αυτήν την ώρα την Πανεπιστημίου προς Ομόνοια και ενώ φωνάζονται συνέχεια συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή.

EDIT (20:00)
Οι διαδηλωτές έδωσαν διορία 15 λεπτών στις αστυνομικές δυνάμεις για να αποχωρήσουν μπροστά από τα Προπύλαια.

EDIT (19:47)
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ
Μαζεύεται κόσμος για την προγραμματισμένη διαδήλωση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία. Γύρω στα 600-1000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην Πανεπιστημίου απέναντι από το κορδόνι που έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις (μπλε διμοιρίες εκεί, οι χακί δοιμιρίες βρίσκονται σε Κοραή και Ομήρου), αποκλείοντας την πρόσβαση στο άσυλο των Προπυλαίων και απαγορεύοντας έτσι την έναρξη της διαδήλωσης. Ο Χρυσοχοϊδης εκπληρώνει τις πιο κρυφές φαντασιώσεις του Πολύδωρα για κατάργηση του ασύλου και απαγόρευση των διαδηλώσεων. Το μετρό λειτουργεί κανονικά για όποιον/α θέλει να προσεγγίσει το σημείο και να αντισταθεί σε αυτήν την κραυγαλέα πράξη κρατικής αυθαιρεσίας.

EDIT (18.55)
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Σε συνέχεια του χτεσινού αποκλεισμού της πρόσβασης στον πανεπιστημιακό χώρο των Προπυλαίων, διμοιρίες έχουν αποκλείσει και πάλι (παραβιάζοντας το άσυλο) τους δρόμους γύρω από την Πρυτανεία, καθώς και την πρόσβαση στον προαύλιο χώρο. Οι περίπου 100-150 συγκεντρωμένοι έχουν κατέβει αυτή τη στιγμή στην Πανεπιστημίου. Αστυνομικοί και στις εξόδους του μετρό.

Κανένας φόβος απέναντι στην κρατική τρομοκρατία. Όλοι στην πορεία!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP