Ενημέρωση από την παρέμβαση της "Συνέλευσης" στο πόρταλ NEWS247.GR

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση στο ειδησεογραφικό πόρταλ NEWS247.GR πραγματοποίησε χθες (25/11) η συνέλευσή μας με σκοπό να αναδείξει τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο πόρταλ, στο οποίο εργάζονται χωρίς μισθό ή ασφάλιση νέοι εργαζόμενοι.

Μέλη της συνέλευσης βρεθήκαμε χτες το βράδυ στα γραφεία του πόρταλ, στο Παγκράτι, εγκαινιάζοντας τη σειρά των παρεμβάσεών μας σε sites/portals, που συνιστούν το νέο πεδίο κερδοφορίας των αφεντικών, θεμελιωμένο πάνω στις πλάτες “αόρατων” εργαζόμενων υπο επισφαλείς όρους δουλειάς, χωρίς μισθό ή ασφάλιση, επιδόματα, δώρα και τα λοιπά εργασιακά κεκτημένα. Η παρουσία μας ξάφνιασε τον διευθυντή του site, τον οποίο συνταντήσαμε στην είσοδο του κτιρίου έντρομο, προσπαθώντας να μας πει ότι “απαγορεύεται η είσοδος”. ¨Οταν του εξήγησαμε ποιοι είμαστε και τον λόγο, που βρισκόμαστε εκεί, κατάπιε -στην κοινή ελληνική- τη γλώσσα του και αμήχανα προσπαθούσε να τηλεφώνησει πιθανότατα στον ιδιοκτήτη του site (ο οποίος είναι κάτοχος και άλλων παρόμοιων, θεματολογικών sites, βλ. sport24, MEN24, κλπ.).

Αφού ανεβήκαμε στον όροφο που στεγάζονται τα γραφεία, μοιράσαμε στους εργαζόμενους, που συναντήσαμε εκεί το κείμενό μας (βλ. Παρακάτω), αναφέροντας πως καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς μόνος του ανοιχτά μπροστά στα αφεντικά του και για τον λόγο αυτό είναι επιτακτικό να συλλογικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας.
Μετά το μοίρασμα, ξανασυναντήσαμε τον διευθυντή, ο οποίος νωρίτερα είχε προσπαθήσει πάλι να μας πείσει να μην μπούμε όλοι στα γραφεία, αλλά ένας ή το πολύ δύο, για να μοιράσουμε τα κείμενά μας, πράγμα το οποίο φυσικά δεν έγινε.

Στο τέλος της παρέμβασής μας, αναφέραμε ξανά ενώπιον του Διευθυντή, τους λόγους της παρουσίας μας για να πάρουμε την αφοπλιστική, κυνική, επαναλαμβανόμενη καφατική απάντηση “ναι”, “ναι”, “ναι”, ναι”.... Στην αντίδρασή μας, για την κυνικότητα με την οποία αναγνωρίζει τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας στο πόρταλ, αναγκάστηκε τελικά να ψελλίσει: “αυτά πλέον δεν συμβαίνουν” και ότι αν θέλαμε να το διαπιστώσουμε θα μπορούσαμε να ξαναβρεθούμε στα γραφεία τη Δευτέρα. Εμμέσως, επιχείρησε να μας διαβεβαιώσει ότι εφεξής δεν θα δουλεύουν άμισθοι εργαζόμενοι και ότι όλοι θα λάβουν ασφάλιση. Απο την πλευρά μας, δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε αν χρειαστεί, καθιστώντας σαφές πως οι λόγοι της επίσκεψής μας έχουν να κάνουν πάνω απ'όλα με τη βασική, συγκροτησιακή αρχή για κάθε εργαζόμενο και άνθρωπο: ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Παρακάτω, ακολουθεί η προκήρυξη, που μοιράσαμε στους εργαζόμενους και περιγράφει το νέο τοπίο και τις συνθήκες δουλειάς των “αόρατων” εργαζόμενων στα sites/portals:

εδώ το κείμενο

1 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2009 - 11:09 μ.μ.  

Oute Ntroph oute hthikh exoun aftoi pou ta kanoun afta. Einai peinales Kai de skeftontai oti ta paidia tous tha ntrepontai Gia aftous. poulane elpida Kai plhrwnoun mizes tous elektes tou IKA gia na mh fane prostimo. Doulemporoi

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP