Ενημέρωση από την πορεία του Πολυτεχνείου

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

EDIT (23.35)
Συνεχίζεται η συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω απο τη ΓΑΔΑ, ενώ αφήνουν συνεχώς προσαχθέντες. Ενδεικτικό πάντως του τρόπου κατασκευής και απόδοσης των κατηγοριών είναι η περιγραφή ενός εκ των προσαχθέντων στη συμβολή Σπ. Τρικούπη και Αλεξάνδρας, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί μάζευαν σε μεγάλες μπλε νάιλον σακούλες τις πέτρες και τα παλούκια απο το οδόστρωμα, για να τα "φορτώσουν" κατόπιν σε συλληφθέντες. Όπως και έγινε, όταν ανώτερος αξιωματικός μέσα στη ΓΑΔΑ έδωσε εντολή σε επικεφαλής των Δελτάδων να αποφασίσουν αυτοί, ποιους απ' όλους να πάνε για σύλληψη και ποιούς για προσαγωγή!! Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με τη μαρτυρία του προσαχθέντος, πως ένας απο τους διαδηλωτές παραπέμφθηκε με κατηγορίες γιατί φορούσε χειρουργική μάσκα. Τα πειστήρια...., οι πέτρες δηλαδή και τα παλούκια εμφανίστηκαν εκ των υστέρων μέσα απο τις μπλε νάιλον σακούλες....

EDIT (23.00)
Τις 277 (!!!) έφθασαν τελικά οι προσαγωγές σε ένα πρωτόγνωρο πογκρόμ συλλήψεων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αρκετοί προσαχθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ οι συλλήψεις μέχρι στιγμής έχουν φθάσει τις 7. Έξω απο τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή πολλοί αλληλέγγυοι/ες.

EDIT (21.15)
Όπως αναφέρεται και στο Ιντυμίντια και διασταυρώθηκε και από μας, ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και δύο εργαζόμενοι στα ΜΜΕ: μία εργαζόμενη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ένας φωτογράφος

EDIT (20.35)
Απίστευτο πογκρόμ της αστυνομίας. Για ήσσονος σημασίας ένταση διακόσιοι (200) άνθρωποι έχουν προσαχθεί αυτή τη στιγμή στη ΓΑΔΑ. Οι περισσότεροι προσαχθέντες προέρχονται από τους εκγλωβισμένους στη συμβολή των οδών Σπ. Τρικούπη και Αλεξάνδρας.

Να λοιπόν τι εννοούσε ο Χρυσοχοίδης όταν λίγες μέρες πριν δήλωνε με στόμφο:

"Η Αστυνομία θα έχει μία διακριτική παρουσία κατά την διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στη βία, τιμώντας τη μνήμη όσων έδωσαν το αίμα τους, τη ψυχή τους και τη ζωή τους για τη Δημοκρατία και την ελευθερία»

EDIT (20.10)
Πρωτοφανής άσκηση τρομοκρατίας! Πριν απο λίγο έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη στις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ για τη λειτουργία του INDYMEDIA....Περίμεναν τη επέτειο του Πολυτεχνείου για να μας θυμίσουν ότι η χούντα δεν τελείωσε το 73'....

-Οπως ενημερωθήκαμε απο την ομάδα του Indymedia, η δίωξη έχει γίνει εδώ και μέρες. Ωστόσο, σήμερα ο Πρύτανης Μουτζούρης την ανακοίνωσε δημόσια στην ομιλία του στο Πολυτεχνείο.

EDIT (20.00)
Ανάμεσα στους προσαχθέντες διαδηλωτές υπάρχουν και αρκετοί τραυματισμένοι. Οι αστυνομικοί αυτή τη στιγμή προσπαθούν να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους και άλλους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, προφανώς για να μην υπάρχουν μαρτυρίες των βαναυσοτήτων.

EDIT (19.50)
Περίπου 100 άτομα αυτή τη στιγμή μπαίνουν στις κλούβες της αστυνομίας. Είναι προφανές πως πρόκειται για συλλήψεις στο σωρό θυμίζοντας καλές εποχές ΠΑΣΟΚ με μαζικές "τυφλές" συλλήψεις. ¨Ολοι ένοχοι μέχρι να αποδείξουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ την αθωότητά τους....

EDIT (19.35)
60 τουλάχιστον άτομα εγκλωβισμένα από την αστυνομία αυτή τη στιγμή στη συμβολή Σπ. τρικούπη και Αλεξάνδρας. Η αστυνομία έχει φέρει κλούβες για τους μεταφέρει στη ΓΑΔΑ.

EDIT (19.20)
Πλήθος διαδηλωτών κατεβαίνει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου έχει πνιγεί στα δακρυγόνα, μετά την ένταση που προηγήθηκε στο μετρό Αμπελόκηποι. Στο ύψος αυτό διμοιρία των ΥΜΕΤ δέχτηκε βροχή απο πέτρες, ενώ στη συνέχεια τα ΜΑΤ απέκοψαν για μικρό διάστημα την είσοδο στο μετρό, προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών, που ήθελαν να αποχωρήσουν.

Μεγάλο κομμάτι της διαδήλωσης αναγκάστηκε να κατευθυνθεί λόγω της στάσης των ΜΑΤ προς την Αλεξάνδρας, όπου έξω απο τη ΓΑΔΑ αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν μια νεαρή διαδηλώτρια. Άλλοι διαδηλωτές που έτρεξαν να συνδράμουν, τελικώς την απελευθέρωσαν.

Ένταση προκλήθηκε έξω απο το Εφετείο στον Άρειο Πάγο, όταν ομάδα απο 5 μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ επιχείρησε εν είδει σερίφηδων να ανέβει ανάποδα τον δρόμο της Αλεξάνδρας με μέτωπο προς το κομμάτι της πορείας που κατέβαινε. Το συμβάν αυτό εξόργισε πλήθος κόσμου, που όρμησε προς το μέρος τους και αναπόφευκτα ακολούθησε συμπλοκή. Διμοιρία, που βρισκόταν λίγο παρακάτω κυνήγησε τον κόσμο προς την κάθοδο, ενώ προχώρησαν μέσα στο σωρό σε 5 συλλήψεις.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP