Ενημέρωση από την συγκέντρωση εργαζομένων στην εφημερίδα "Ημέρα" στο Υπουργείο Απασχόλησης

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009


Πραγματοποιήθηκε στις 16/11, στο Υπουργείο Απασχόλησης, τριμερής συνάντηση για το ζήτημα της "εφημερίδας "Ημέρα, ανάμεσα στον υφυπουργό απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνη, του ιδιοκτήτη Θ. Καμπέρου και εκπροσώπων των εργαζομένων. Έξω από το υπουργείο βρισκόταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι.

Ο εργοδότης Καμπέρος συνεχίζει να κρατάει υπό ομηρία τους συναδέλφους, αφού χωρίς να έχει κοινοποιήσει απολύσεις, έχει αποφασίσει την αναστολή της έκδοσης. Στη θέση ότι "η εφημερίδα δεν θα ανοίξει ξανά" επέμεινε και χτες, ενώ υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει στους εργαζομένους τα δεδουλευμένα των τελευταίων 4ων μηνών, γεγονός που οι εργαζόμενοι αμφισβητούν ότι θα συμβεί.

Την ίδια στιγμή, ενώ τα σωματεία υπολογίζουν το συνολικό ποσό, που πρέπει να λάβουν ως αποζημίωση οι εργαζόμενοι, στις 300.000€, ο Καμπέρος μιλάει για αποζημιώσεις ύψους 104.000€. Να θυμίσουμε ότι η αναστολή της κυκλοφορίας της εφημερίδας "Ημέρας" αποφασίστηκε μετά την απεργία που έγινε (με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων) στις 4 μεγάλες εφημερίδες της Πάτρας στις 21 Οκτωβρίου.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP