Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων/απολυμένων στη «ΝΙΚΗ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ»

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Στη συνέλευσή μας, που πραγματοποιήθηκε χτες (10/11), αποφασίστηκε η στήριξη και η έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης, στον αγώνα των εργαζομένων/απολυμένων στη "Νίκη- Εκδοτική", ιδιοκτησίας του γνωστού και μη εξαιρετέου Μίνωα Κυριακού.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
έξω από το κτίριο της «ΝΙΚΗ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. (Γ. Αβέρωφ 26-28, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού)

την ΠΕΜΠΤΗ 19/11, στις 17.30


Μερικά από τα "ολυμπιακού πνεύματος" ανδραγαθήματα του εν λόγω εργοδότη, όπως τα περιγράφουν οι εργαζόμενοι:

"Από τον Ιούνιο έχει ξεκινήσει απανωτές απολύσεις. Σχεδόν κάθε εβδομάδα και τέσσερις απολυμένοι. Οι απολυμένοι στο χώρο παραγωγής ξεπερνούν τους είκοσι.
Την ίδια στιγμή που από τις τρεις βάρδιες κράταγε μόνο την μία, εκβίαζε τους εναπομείναντες εργαζόμενους να δουλέψουν δωδεκάωρα έως και δεκαεξάωρα γιατί αλλιώς θα τους απολύσει.

Η εταιρεία ανάγκαζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες για να διορθωθούν υποτιθέμενα ή πραγματικά λάθη των εργατών. Όταν, μετά από εξαντλητικές συνθήκες εργαζόμενοι με οικογενειακές υποχρεώσεις αρνήθηκαν να δουλέψουν υπερωριακά, βρέθηκαν απολυμένοι.
Κατά την περίοδο των εορτών 2008-2009, οι εργαζόμενοι ζήτησαν δύο ημέρες ως αργία, έτσι ώστε μαζί με τις αργίες των εορτών να καθίσουν συνεχόμενες. Η εταιρεία, για να κάνει αυτή τη χάρη, απαίτησε να δουλέψουν απλήρωτες υπερωρίες για να βγει η δουλειά. Τελικά και οι απλήρωτες υπερωρίες έγιναν και οι δύο ημέρες κρατήθηκαν από την κανονική άδεια των εργαζομένων."

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των απολυμένων συναδέλφων και της Ανοιχτής Συνέλευσης Εργαζομένων-Ανέργων καλούμε και εμείς με τη σειρά μας στη:


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
έξω από το κτίριο της «ΝΙΚΗ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. (Γ. Αβέρωφ 26-28, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού)

την ΠΕΜΠΤΗ 19/11, στις 17.30


Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP