Τέρμα στις απολύσεις: υποχρεωτικά, λέγονται «αποχωρήσεις» (μπα, η ΕΣΗΕΑ;)

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009


Κατήγγειλαν «οικειοθελείς αποχωρήσεις» εργαζομένων ως αποτέλεσμα των μεθοδεύσεων, των απειλών και των εκβιασμών του διευθυντή τους. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε ένα χρόνο το 1/3 των δημοσιογράφων να έχει υποχρεωθεί να αποχωρήσει.

Κατήγγειλαν το αποτέλεσμα των… οικειοθελών απολύσεων που είχε ως συνέπεια την υποχρέωσή τους να αντιγράφουν από μπλογκς, την αποψίλωση του ρεπορτάζ, τη χρήση από τη Διεύθυνση συναδέλφων της τηλεόρασης που δεν αμείβονται, την περικοπή των κυριακάτικων αμοιβών που ανταλλάσσονται με ρεπό, τις πιέσεις για αλλαγή ωραρίου και αντικειμένου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.


Οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΝΤ1 έκαναν αλλεπάλληλες εκκλήσεις στην «χαπακωμένη» από τους εργοδότες ανύπαρκτη ΕΣΗΕΑ να παρέμβει και, επιτέλους, να το θαύμα! Παρέστησαν στη συνέλευση των εργαζομένων αντιλαμβανόμενοι τη… σοβαρότητα του θέματος (;), δοκιμάζοντας τις παραταξιακές τους δυνάμεις ενόψει τεχνητής προεκλογικής περιόδου (;), ή επιδιώκοντας να αποδιώξουν τις αυθόρμητες ροχάλες που αντιλαμβάνονται ότι θα εισπράξουν;

Όπως και να έχει, οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 κατάφεραν να τους σύρουν στη γενική τους συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η έκδοση της ακόλουθης απόφασης της συνέλευσης των «εργαζόμενων ραδιοφώνου ΑΝΤΕΝΝΑ»:


«Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που παρέστησαν στη συνέλευση των εργαζομένων του ΡΦ ΑΝΤΕΝΝΑ, ενημερώθηκαν, για ακόμη μία φορά διεξοδικά για το κύμα ''οικειοθελών απολύσεων'', που το τελευταίο διάστημα είναι αλλεπάλληλες. Για τις μεθοδεύσεις και τις πιέσεις της Δ/νσης, στους εργαζόμενους να αποχωρήσουν, οι οποίες, διαθέτουν πλέον και στοιχεία εκβιασμού. Επισημάνθηκε ότι το δημοσιογραφικό δυναμικό του ραδιοφώνου, έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3 μόνον τον τελευταίο χρόνο. Διαβάστηκε μάλιστα επιστολή - καταγγελία εργαζόμενης, που αποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, εύγλωττη και αποκαλυπτική, ως προς τα γεγονότα που την οδήγησαν στην έξοδο.

Οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν το ΔΣ να πράξει ότι χρειάζεται για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας που κινδυνεύουν και την κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Τα μέλη του ΔΣ δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται πλέον ότι πρόκειται περί απολύσεων και όχι αποχωρήσεων και συμφώνησαν ότι το θέμα περνά στο εξής, στα χέρια του Συνδικαλιστικού οργάνου, όπως και οι αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μετά τη σύγκληση του Μικτού Συμβουλίου αύριο, τα μέλη δεσμεύθηκαν ότι οι δυσμενείς εξελίξεις στο ΡΦ του ΑΝΤΕΝΝΑ θα τεθούν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη και ότι η εκπρόσωπος των εργαζομένων, θα είναι στη διάθεση του Συμβουλίου για οποιαδήποτε διευκρίνηση. Το σημαντικότερο είναι ότι επαναδεσμεύθηκαν στο να κληθεί ο Διευθυντής του σταθμού Δημήτρης Στάμου, να δώσει εξηγήσεις για το μέλλον του ραδιοφώνου και τους σχεδιασμούς του - ενώπιον του Συμβουλίου - ακόμη κι αν δεν έχει επιτευχθεί η συγκρότηση Προεδρείου κι αυτό λόγω του κατεπείγοντος τους θέματος. Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν είναι πλέον πρωτοβουλία αλλά και ευθύνη της ΕΣΗΕΑ».

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP