Οι απολύσεις στο ρ/σ ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζονται, σε συνθήκες γαλέρας οι εναπομείναντες

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009


Μόνο στα νεότευκτα portals επικρατούν οι συνθήκες εργασίας που περιγράφουν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου του ΑΝΤΕΝΝΑ, που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων «εθελούσιων» απολύσεων, οι οποίοι κάνουν έκκληση για παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Οι συνάδελφοι μιλούν για κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων και για στοχοποίηση εργαζομένων.

Σε νέα επιστολή τους προς το ακυβέρνητο Δ.Σ της ανύπαρκτης ΕΣΗΕΑ ζητούν ακόμη μια φορά την παρέμβαση του σωματείου τους για τις συνεχιζόμενες «εθελούσιες» απολύσεις που έχουν αποδεκατίσει τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού, και έχουν οδηγήσει στην καθημερινή καταστρατήγηση των βασικών αρχών άσκησης της δημοσιογραφίας.
«Ηδη σας έχω ενημερώσει για τις πέρα από κάθε δεοντολογία και επαγγελματισμό, συνθήκες δουλειάς μας», σημειώνει στην επιστολή της η εκπρόσωπος των συντακτών Λίντα Γιαννοπούλου. Και αναφέρει: “την υποχρέωσή μας να αντιγράφουμε από blogs, την αποψίλωση του ρεπορτάζ, τη χρήση από τη Διεύθυνση συναδέλφων της τηλεόρασης που δεν αμείβονται, την περικοπή των κυριακάτικων αμοιβών που ανταλλάσσονται με ρεπό, τις πιέσεις για αλλαγή ωραρίου και αντικειμένου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων».


«Σας θυμίζω ότι για όλα αυτά εκκρεμεί η κλήση ενώπιον σας του διευθυντή του σταθμού κ. Στάμου» , επισημαίνει η εκπρόσωπος, «για την οποία δεσμεύτηκαν ένα μήνα πριν τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ τα μέλη του Δ.Σ. και τα οποία σήμερα έχουν επανεκλεγεί, όπως και ο προηγούμενος πρόεδρος της Ενωσης μας». «Οι συνάδελφοί μου κι εγώ απαιτούμε πλέον, να κληθεί αμέσως ο κ. Στάμου» ο οποίος επαίρεται δημοσίως για το ότι δεν έχει ενοχληθεί από κανέναν.

Οι συνάδελφοι του ΑΝΤΕΝΝΑ προχωρούν σε Συνέλευση και καλούν το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να παρέμβει δυναμικά, διότι όπως σημειώνεται στην επιστολή «Διαπιστώνουμε, με το χειρότερο τρόπο, γιατί το βιώνουμε κάθε μέρα, ότι τα εργασιακά μας δικαιώματα καταρρέουν και ότι το κακό δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι κάποιοι από εμάς έχουν στοχοποιηθεί και ίσως βρίσκονται ένα βήμα πριν από την έξοδο και την ανεργία».

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP