Σε εφαρμογή ο σύγχρονος νόμος 4000 "περί τεντιμποϊσμού" από το ΠΑΣΟΚ

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009


Με τον περιβόητο "κουκουλονόμο" διώκονται οι 5 από τους 8 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας για τη δολοφονία του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ. Πέρα από πλημμελήματα, στους 5 από αυτούς έχει αποδοθεί και κακούργημα με βάση την νέα διάταξη περί διατάραξης κοινής ειρήνης που αφορά υποκίνηση ή ενεργή συμμετοχή σε πλήθος ατόμων που ασκούν βία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Συνεχίζεται με ακραίους πλέον όρους η επίδειξη σοσιαλιστικής πυγμής. Σε λιγότερο από ένα μήνα διακυβέρνησης καταρρέουν πλέον μια-μια οι ψευδαισθήσεις όσων πίστεψαν έστω και για μια στιγμή ότι το βγαλμένο από τη φορμόλη σύνθημα της αλλαγής θα είχε κάποιον πραγματικό αντίκτυπο με θετικό πρόσημο στην καθημερινή τους ζωή. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε να εφαρμόσει με τη "σοσιαλιστική" του τεχνογνωσία τις κατασταλτικές μεθόδους που θέσπισε η "επάρατος δεξιά" για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές εκρήξεις που προκαλεί η οικονομική και πολιτική εξουσία που με τόσο σθένος εκπροσωπούν. Μια αναδρομή στις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η νομοθετική ρύθμιση για τις κουκούλες μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως φαρσοκωμωδία.


"Νόμο-φάρσα για τις κουκούλες προωθεί η κυβέρνηση" έγραφαν στις 18 Μαρτίου 2009 τα αντιπολιτευόμενα τότε "Νέα" σε ρεπορτάζ σχετικά με την πρόταση νόμου του τότε υπουργού Δικαιοσύνης που προέβλεπε ότι η χρήση κουκούλας ή η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου όποιου συλλαμβάνεται να διαπράττει συγκεκριμένα αδικήματα, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές και σωματικές βλάβες, θα θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση και ο δράστης που θα συλλαμβάνεται θα τιμωρείται με βαρύτατες ποινές. Ο τύπος κατέγραφε την περίοδο εκείνη αντιδράσεις τόσο από τη πλευρά της αντιπολίτευσης όσο και από ολόκληρο το νομικό κόσμο.

Ανάμεσα στις αντιδράσεις, ιδιαιτέρως γελοία μοιάζει σήμερα η συνέντευξη του νυν υπουργού δημοσίας τάξεως Χρυσοχοΐδη στο "ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ" στις 22 Μαρτίου του 2009.

Ερώτηση:
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάνει πιο αυστηρές τις ποινές για όσους διαπράττουν αδικήματα φορώντας κουκούλες και να διώκεται αυτεπαγγέλτως όποιος εξυβρίζει δημόσιο λειτουργό. Πιστεύετε ότι αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν; Θα περιορίσουν τη δράση των κουκουλοφόρων;
Χρυσοχοΐδης: Σε καμία περίπτωση. Οι ρυθμίσεις αυτές καθαυτές είναι αστείες. Πέραν του ότι δεν στέκουν νομικά, θα πέσουν και αυτομάτως σε αδράνεια διότι πολύ απλά προσκρούουν πρακτικά στην ίδια την κοινή λογική. Αυτό που με ανησυχεί και πρέπει να ανησυχεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες είναι η βαθιά συντηρητική και αναχρονιστική στροφή που επιχειρεί με τέτοια μέτρα η κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι το ακροατήριο στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ. Οπως αντιλαμβάνεστε, η συνεργασία ΝΔ ΛΑΟΣ ή, αν θέλετε, η αφομοίωσή τους, μολονότι αποκηρύσσεται ρητορικά, συμβαίνει ήδη. Αλίμονο, όμως, αν επιχειρούμε να λύσουμε εξαιρετικά σύνθετα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, όπως αυτό των κουκουλοφόρων, βάζοντας μπροστά την ατζέντα του κ. Καρατζαφέρη. Ας παραδεχτεί επιτέλους ο κ. Καραμανλής ότι αποφάσισε να εκχωρήσει την πρωθυπουργία στον αρχηγό του ΛΑΟΣ και δευτερευόντως στον κ. Σουφλιά.

Κι όμως ο νόμος ψηφίστηκε στο Α' θερινό τμήμα της βουλής και μόλις 7 μήνες μετά από αυτή τη συνέντευξη του αμερικανοτσολιά Χρυσοχοΐδη όχι μόνο δεν έπεσε σε αδράνεια αλλά αυτός πρώτος πρόκαμε να τον εφαρμόσει σε διαδήλωση οργής για το βασανισμό και το θάνατο ενός μετανάστη. Και βέβαια πλέον δεν τίθεται θέμα βαθιάς "συντηρητικής και αναχρονιστικής στροφής" της κυβέρνησης με ακροατήριο τους νοικοκυραίους του ΛΑΟΣ αφού πλέον οι αντιεξουσιαστές είναι στην εξουσία.

Η φωτό από aimorroida.wordpress.com

2 σχόλια:

imwrong 19 Οκτωβρίου 2009 - 9:29 π.μ.  

Έχει πάντως ενδιαφέρον ότι την υπόθεση της Νίκαιας μνημόνευσε και ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις:

"Τα δημόσια οικονομικά μας είναι δυστυχώς μόνο ένα από τα βαριά συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων που έχει η χώρα μας. Μια πολυδιάστατη κρίση διακυβέρνησης, ηθικής, αξιών, θεσμών και εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το έλλειμμα που έφερε την απαξίωση των πάντων. [...]
Την απαξίωση της ανθρωπιάς με φαινόμενα όπως τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την αστυνομία". (βλ. http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syne091016.txt)

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ 19 Οκτωβρίου 2009 - 1:34 μ.μ.  

Δεν ξέρω αν είναι ενδιαφέρουσα σίγουρα είναι μια μιντιακά αναβαθμισμένη (ο Giorgakis θα έλεγε reloaded) παλαιοπασόκικη τακτική:

Δέρνω, βασανίζω, δολοφονώ, στήνω ιδιώνυμα, εφαρμόζω ναζιστικούς νόμους της ΝΔ, όμως τα αποκρύβω όλα τα παραπάνω από τα μίντια που μου κάνουν τεμενάδες, τα οποία παίζουν μόνο τις δηλώσεις μου ότι "έχω φίλους αντιεξουσιαστές".

Α και στην ζούλα πετάω και καμιά μαλακία στην Βουλή του στυλ ότι είναι κοινωνικό πρόβλημα ο θάνατος του μετανάστη στη Νίκαια, ενώ αφήνω ανέγγιχτο τον ίδιο μηχανισμό που όποια κυβέρνηση και να πέρασε, από την εποχή των ταγματασφαλητών συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο στο υποβαθμισμένο προλεταριάτο των εργατικών περιοχών.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP