Τραβάνε στο θάνατο τη ζωή του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο προειδοποιεί για τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του, εξαιτίας της άρνησης της Διεύθυνσης των Φυλακών Κορυδαλλού να τον στείλει σε νοσοκομείο.

Καθώς ο Θοδωρής Ηλιόπουλος σήμερα διανύει την 33η ημέρα απεργίας πείνας, γίνεται πλέον φανερή η εκδικητικότητα των μηχανισμών της «αδέκαστης» και θεό«τυφλης» δικαστικής εξουσίας που, ως γουρουνοποιημένη, συνάμα με τους μπάτσους – γουρούνια – δολοφόνους λειτουργούς της, καμώνεται ότι αγνοεί το ανεπίτρεπτο.

Οχι την άμεση απελευθέρωση ενός ανθρώπου που αποφασίζει να προχωρήσει - για να δικαιωθεί - με το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας, οδηγούμενος κυριολεκτικά σε αυτό που ονομάζεται «Ελευθερία ή Θάνατος».

Αγνοεί η ανεξάρτητη «Ελληνική Δικαιοσύνη» ότι οι μαρτυρίες των αστυνομικών οργάνων της δεν στοιχειοθετούν αποδεικτικά στοιχεία για μακραίωνη κράτηση (γιατί, πολύ απλά, "δεν τηρούνται οι τύποι" και ότι, έστω κι όπως κι αν ερμηνεύει το νόμο (που η ίδια κατέχει), το ζήτημα του ανθρωπισμού, που προστατεύει (κατά τα λοιπά) ως νομική ομπρέλα τους έγκλειστους που βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους, παραβιάζεται κατάφωρα;

Στην περίπτωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου φαίνεται ότι… εντελώς(!) ανεξάρτητα από την πολιτική εξουσία, αυτή της «Θέμιδος» αποσκοπεί στην πλήρη εξόντωσή του. Με τη μη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο στόχος είναι ( ακόμη κι αν τον απελευθερώσουν πριν πεθάνει) να τον αφήσουν ελεύθερο με τέτοια «ανήκεστο βλάβη» ώστε, αφού δεν μπορούν να τον εξουδετερώσουν πολιτικά, να τον εξοντώσουν (ποντάροντας ότι η υγεία που του χάλασαν ίσως να τον σκοτώσει αργότερα).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο:

«Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος βρίσκεται στην 32η ημέρα απεργίας πείνας. Η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει μέρα με την ημέρα και οι κίνδυνοι για την ζωή του έχουν αρχίσει να διαφαίνονται.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο Θοδωρής Ηλιόπουλος να μεταφερθεί σε χώρο νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος υπόκειται μόνο σε τυπικές κλινικές εξετάσεις (μετρήσεις σακχάρου, πίεσης και βάρους) ενώ είμαστε στην αναμονή για τα αποτελέσματα των, ενδεικτικών για της πορεία της υγείας του, εργαστηριακών εξετάσεων από την 3η Αυγούστου!

Η γιατρός του, ειδ. Παθολόγος Ελένη Κάκαλου κάνει έκκληση για την μεταφορά του σε νοσοκομείο. Μετά την σημερινή εξέταση του Θοδωρή Ηλιόπουλου στις Φυλακές Κορυδαλλού αναφέρει:
«Είναι πολύ μεγάλο θέμα ότι δεν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που να μπορεί να παρακολουθείται η πορεία της υγείας του, όταν αυτή τη στιγμή παίρνει ένα ρίσκο για τη ζωή του. Είναι πάρα πολύ αδύναμος, έχει δυσκολία να περπατήσει για να πάει μέχρι το ιατρείο, για να πάρει ένα τηλέφωνο, υποφέρει από πόνους και κράμπες. Σε λίγες μέρες από τώρα θα αρχίσει να κινδυνεύει πια και η ζωή του, όταν περίπου στο 18% απώλειας βάρους έχουν σημειωθεί θνητότητες σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Θοδωρής είναι παρά πολύ κοντά πλέον σε αυτό το ποσοστό!»

Η φυλακή, παραβλέποντας την σοβαρότητα της κατάστασης αρνείται να τον στείλει σε νοσοκομείο, όταν την ευθύνη για την υγεία του κρατούμενου Θ. Ηλιόπουλου έχει αποκλειστικά η Διεύθυνση των Φυλακών, όπως υπογραμμίζει ο συνήγορος του Ν. Μαβίδης».


Σε νεότερη καταγγελία του, χθες, ο Θ. Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Καταγγέλλω τους άμεσα εμπλεκόμενους που με παρακολουθούν στο ιατρείο της φυλακής και έχουν σχέση με την επιστήμη, οι οποίοι όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση της υγείας μου από την στιγμή που επέλεξα να προβώ σε απεργία πείνας. Η δε συμπεριφορά ορισμένων παραπέμπει σε ψυχολογικό πόλεμο. Άραγε τα ίδια θα έκαναν και με τον Σκορπέλη, τον Γεωργίου και τον Μαυρίδη?
Ο αγώνας ενάντια στο σιχαμένο καθεστώς συνεχίζεται. Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά.


Θοδωρής Ηλιόπουλος, 10 Αυγούστου ’09»

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP