Ανάκληση απολύσεων στον ΔΟΛ

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Δίωρη στάση εργασίας (15:00-17:00) πραγματοποίησαν σήμερα στον ΔΟΛ οι εργαζόμενοι μέλη της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ), αφού την προηγούμενη ημέρα είχαν κοινοποιηθεί από την ιδιοκτησία οι απολύσεις διοικητικού προσωπικού σε διάφορα τμήματα του Εμπορικού και Οικονομικού Τομέα της εταιρείας. Στάση εργασίας στο "Λαμπρακιστάν" για τις ίδιες ώρες προκήρυξε κι η ΕΣΠΗΤ, ενώ καλέστηκε γενική συνέλευση εργαζομένων στο συγκρότημα για να αντιμετωπιστούν οι απολύσεις.

Λόγω της άμεσης κινητοποίησης των εργαζομένων, ανακοινώθηκε στην συνέλευση ότι οι απολύσεις ανακλήθηκαν. Η μικρή αυτή νίκη δυστυχώς επισκίασε την αναγκαιότητα της διενέργειας γενικών συνελεύσεων για να συζητηθεί η ευρύτερη επίθεση στους εργαζομένους των ΜΜΕ, μετά την "βόμβα της Γιάννας".

1 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2009 - 12:19 π.μ.  

Σύντροφοι,η Ε.Π.Η.Ε.Α(ένωση προσωπικού ημερησίων εφημερίδων αθηνών) κυρίως στήριξε την ενέργεια από άποψη συνδικαλιστικής κάλυψης.

Από εκεί και πέρα,ενώ το διοικητικό προσωπικό πάντα δείχνει την αλλυλεγγύη του στους συντάκτες δεν συμβαίνει και το αντίθετο,με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στην ενότητα των εργαζομένων στον τύπο.

Γι'αυτό είναι υπεραναγκαία η σύσταση του σωματείου τύπου.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP