Δημοσιογράφος μαχαίρωσε Νιγηριανό (update)

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Η δημοσιογραφική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον μαχαιροβγάλτη δημοσιογράφο Γιώργο Φράγκο κινείται σε δύο κατευθύνσεις, η μία εκ των οποίων ακολουθεί το γνωστό μονόδρομο της συγκάλυψης, μια μέθοδο γνωστή στα δημοσιογραφικά φερέφωνα. Πως αλλιώς μπορεί να επεξηγηθεί η ταχύτατη διαρροή της ιατροδικαστικής έκθεσης που βεβαιώνει κακώσεις ξυλοδαρμού στο σώμα του Γ. Φράγκου (όταν τα ανάλογα πορίσματα δολοφονημένων από μπάτσους, επιεικώς, καθυστερούν) στον παρδαλό κόσμο των blogs – υπό τον υπερασπιστικό γι’ αυτόν τίτλο «μήπως τελικά λέει την αλήθεια;».


Δεν χρειάζεται να προκαταλάβει κανείς την απόφαση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης και να βγάλει πόρισμα για το τι πραγματικά συνέβη, αλλά δεδομένου ότι αυτή η είδηση προωθείται στη φιλοναζιστική φλούδα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας γίνεται αντιληπτό ότι επιχειρείται απόπειρα να συγκαλυφθούν τα πραγματικά γεγονότα.

Να είναι τόσο άσχετα τα διαδραματιζόμενα; Ο «συνάδελφος» που κουβαλούσε μαχαίρι στην βληθείσα από επιθέσεις ναζιστών περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα έχει – εκτός των άλλων - διατελέσει συντονιστής επιστημονικής συζήτησης του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών του υπουργείου ΄Αμυνας της Κύπρου και συνεργάζεται με τον «Αδέσμευτο Τύπο» του Ρίζου δίνοντας δείγματα δημοσιογραφίας, αποκαλώντας για παράδειγμα τους καθηγητές της Μέσης εκπαίδευσης «κουμπούρες», συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει από την αναλογία των υποψηφίων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και από την απορροφητικότητα που θέτει η κυβέρνηση! Και το καλύτερο: ο δημοσιογράφος Γιώργος Φράγκος, είναι μέλος του ΔΣ της Ενωσης Λογοτεχνών Κύπρου με την περαιτέρω ιδιότητα του ποιητή…

2 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2009 - 3:40 μ.μ.  

Διαβάστε ανάλυση για το θέμα «Με αφορμή την νέα εξαφάνιση είδησης» στο indy.gr

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2009 - 4:23 μ.μ.  

Μεγάλη είναι η σπουδή της διεύθυνσης του "Αδέσμευτου Τύπου" να αθωώσει το δημοσιογράφο Γιώργο Φράγκο, γνωστό όχι μόνο για τα ρεπορτάζ του αλλά και για τις αργομισθίες του στον "9,84" και στο δήμο Αθηναίων και για το ότι κατηγορείται πως... επιτέθηκε απρόκλητα με μαχαίρι σε Νιγηριανό. Όπως πληροφορούμαι, κυκλοφορούσε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία του "Αδέσμευτου" ένα ρατσιστικό κείμενο, στο οποίο ο κ. Φράγκος παρουσιαζόταν σαν αθώα περιστερά και το φταίξιμο αποδιδόταν στο Νιγηριανό. Και σα να μην έφτανε αυτό, στοχοποιήθηκαν όσοι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα κείμενο που ως ελεύθεροι άνθρωποι έκριναν πως δεν τους εξέφραζε.

Πληροφορούμαι, επίσης, πως δεν έλειψαν και οι χαρακτηρισμοί τύπου "τσογλάνια" και οι απειλές τύπου "θα σου δείξω εγώ, θα δεις τι θα πάθεις", για τους αντιρρησίες δημοσιογράφους από τη διευθύντρια και τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Ρίζος γνωρίζει τι συμβαίνει στο μαγαζί του; Κι αν ναι, επικροτεί ή όχι φασιστικές αντιλήψεις; Μακάρι ο κ. Φράγκος να είναι και να αποδειχθεί αθώος. Δεν είναι δουλειά, όμως, των δημοσιογράφων να αθωώνουν πριν την ώρα της δικαιοσύνης, ούτε να επιτίθενται στους υπομονετικούς συναδέλφους τους...

από: http://tripioevro.blogspot.com/2009/03/blog-post_17.html

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP