Τζάμπα οικολόγοι

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

«Η ΕΡΤ ζητάει εθελοντική εργασία για περιβαλλοντική εκπομπή». Αυτή είναι η αλήθεια που δεν είπαν πέρυσι σε όσους δούλεψαν την εκπομπή Green Team της ΕΤ1. Αντίθετα όλοι μας διαβεβαίωναν ότι η ΕΡΤ μπορεί να αργεί λίγο στην αρχή αλλά μόλις ξεκινήσει τις πληρωμές θα είναι όλα οκει.
Πραγματικά η ΕΡΤ άργησε να πληρώσει αλλά...


παρόλες τις διαβεβαιώσεις καθυστερούσε τραγικά τα δεδουλευμένα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα, εννέα μήνες μετά τα πέρας των προβολών, δεν έχουν εξοφληθεί οι δημοσιογράφοι που εργάζονταν με μπλοκάκι.
Η δουλειά βεβαίως έγινε. Η ΕΡΤ απέκτησε οικολογικό προφίλ και έχει να λέει και να καμώνεται για την περιβαλλοντική της ευαισθησία που όμως στηρίχθηκε στην κακοπληρωμένη εργασία.
Είναι γελοίο όταν το κρατικό αυτό μαγαζί διαπραγματεύεται εκατομμύρια ευρώ για την μπουρδέλο - γιουροβίζιον να μην δίνει τα 12 περίπου χιλιάδες ευρώ που χρωστάει στους εργαζομένους. Είναι επίσης ξεφτίλα το στούντιο Graal που έκανε την παραγωγή, να μην πληρώνει αυτό το ασήμαντο, για τους δικούς του ισολογισμούς, ποσό και να κρύβεται πίσω από τα παράνομα και καταχρηστικά συμβόλαια που έβαλε τους συνεργάτες της εκπομπής να υπογράψουν. Είναι ντροπή αυτοί που πριν πουλούσαν την σιγουριά της συνεργασίας με την δημόσια τηλεόραση να μην απαντάνε στα τηλέφωνα ή να νίπτουν τας χείρας τους.
Και επιτέλους ας το ακούσουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι βολεψάκηδες της ΕΡΤ:
η καραμέλα του τύπου «από την ΕΡΤ δεν χάνεις τα λεφτά σου» είναι πια ληγμένη. Προκαλεί εμετό, ζαλάδα και κυρίως αποστροφή για όσους ξεστομίζουν τέτοιες χαζομάρες.
Τα οικονομικά δεδομένα δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τέτοιο ραγιαδιλίκι ούτε τις προηγούμενες δεκαετίες. Η νοοτροπία ίσως. Σήμερα όμως, πρέπει να είσαι είτε πολύ βολεμένος, είτε εξαπατημένος από το καρότο της μονιμότητας στο δημόσιο ή τελικά απλώς παραιτημένος από τη ζωή για να περιμένεις καρτερικά μήνες και χρόνια να σε αποκληρώσει η ΕΡΤ και οι συνεργάτες της.
Ευτυχώς, δεν χωράν όλοι οι άνθρωποι σε αυτές τις κατηγορίες. Με την βοήθεια της ΕΣΗΕΑ το εξώδικο έφυγε. Αν δεν αποδειχθεί αρκετό στην συνέχεια το μενού περιλαμβάνει δίκες και αγωγές - με την βοήθεια της τσέπης μας βεβαίως βεβαίως. Μπλοκάκηδες γάρ!


εκ των παθόντων

2 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2009 - 8:24 μ.μ.  

Άσχετο με τις πληρωμές αλλά σχετικό με την Green Team.
Πέρυσι τα παιδιά του συνεργείου της εκπομπής έκαναν με περίσσιο ζήλο μια εξαιρετική εκτομή για το θέμα του Ελαιώνα. Κατέβηκαν κάτω, συζήτησαν το θέμα, πήραν συνεντεύξεις κλπ. Μιλάμε για δουλειά με μεράκι. Κι όμως η εκπομπή δεν βγήκε ποτέ! Από φίλο, φίλου έμαθα ότι στην ουσία τους την κόψανε στον αέρα, καθώς όλα ήταν έτοιμα, αλλά τους έβαλάν έναν όρο που ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. (δεν δικαιούμαι να μπω σε λεπτομέρειες) καθώς δεν είμαι ένα από τα παιδιά του συνεργείου. Στην ουσία ο όρος ήταν απλώς ένα τέχνασμα για να μην πουν ένα καθαρό «Κόβεται».

Ανώνυμος 20 Μαρτίου 2009 - 4:37 μ.μ.  

Είσαι πολύ καλά ενημερωμένος/η. Ήταν άλλη μια περίπτωση λογοκρισίας δια χειρός Χ. Παναγόπουλου με το τέχνασμα της επιβεβλημένης παρουσίας του Υπουργού στην εκπομπή. Βέβαια ο Σουφλιάς δεν πατάει ούτε στο Υπουργείο, σιγά μην έβγαινε σε εκπομπή για τον Ελαιώνα.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP