Ειδήσεις από τα «μαγαζιά»

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

- Μετά το ALTER και τον ALPHA άρχισαν τα όργανα και στον ΑΝΤ1. Ο τηλεοπτικός σταθμός αποφάσισε να διακόψει τη μετάδοση του νυχτερινού δελτίου και να μειώσει τη διάρκεια του μεσημβρινού κατά 10 λεπτά. Να δούμε σε πόσο καιρό θα "περισσεύουν" και εκεί εργαζόμενοι.


- Τα -κατά παραγγελίαν της εργοδοσίας- τρομοκρατικά δημοσιεύματα στο ΠΑΡΟΝ εδώ και δύο Κυριακές, ότι αναμένονται 120 απολύσεις στον Ελεύθερο Τύπο και ότι η Γιάννα δε "μασάει" και αν θέλει την κλείνει και την ξανανοίγει την εφημερίδα τελικά έπιασαν τόπο.
Μια συντάκτρια του ελεύθερου ρεπορτάζ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, άλλη μια παραιτήθηκε μη αντέχοντας το άθλιο κλίμα που επικρατεί στην εφημερίδα, ενώ μια τρίτη αποχώρησε "εθελοντικά" με κάποια λεφτά παραπάνω από την αποζημίωση. Μίλησε κανείς για απολύσεις στον ΕΤ, απλά η Γιάννα και ο Σεραφείμ ξέρουν, λόγω 2004, από εθελοντισμό.

- Στον ALPHA έγινε τελικά η στάση εργασίας την επόμενη μέρα 8-12 το πρωί. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι η διοίκηση του σταθμού ξανακατέφυγε στα δικαστήρια με σκοπό να μπλοκάρει και τις μελλοντικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.

- Ας είναι πιο προσεκτικοί διάφοροι συνάδελφοι που επικροτούν τα σχέδια εξυγίανσης στον ALPHA και άλλοι που δημοσιεύουν δήθεν αθώες επιστολές "αναγνωστών" με "κοινό νου" προς υπεράσπιση των απολύσεων για να σωθούν, λέει, οι υπόλοιποι. Ο ALPHA είναι απλά το πρώτο πείραμα, ακολουθούν ένα πλήθος εργαζόμενων σε ένα σωρό ΜΜΕ, μικρά και μεγάλα. Εκτός αν είστε τόσο σίγουροι οτι εσάς δε σας αγγίζουν αυτά.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP