Για να τελειώνουμε με τις αστειότητες...

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

Άλλη μία θεατρική παράσταση θέλησε να δώσει ο Τάσος Δούσης παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως υποψήφιο θύμα τρομοκρατικής επίθεσης μετά την παρέμβασή μας με μοίρασμα κειμένου στις 13/02 στα γραφεία του περιοδικού του ICONS TRAVELLER’S. Η αγωνιώδης προσπάθειά του να καλύψει τις παρανομίες του και να μεταφέρει το επίκεντρο της συζήτησης πέρα από τη στυγνή εκμετάλλευση νέων εργαζομένων στο μαγαζί του, τον οδήγησε σε υποκριτικά υστερικά καλέσματα για βοήθεια από τις αρχές (!), καθώς δέχεται απειλές και έχει στοχοποιηθεί…..προφανώς γιατί προβάλλει στο τεύχος Φεβρουαρίου το καρναβάλι της Βενετίας σε βάρος του δικού μας ντόπιου Πατρινού!!!

Η συμπεριφορά του Τ. Δούση θα εντασσόταν στο πεδίο της γελοιότητας και δεν θα ήταν καν άξια αναφοράς, αν δεν παρέπεμπε ευθέως στη σύνδεση μιας παρέμβασης σε έναν εργασιακό χώρο με «τρομοκρατική πράξη». Ο κ. Δούσης έφθασε στο σημείο να παρέμβει τηλεφωνικώς στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα την ημέρα της επίθεσης στον σταθμό του ΑΛΤΕΡ, κλαψουρίζοντας ότι δέχεται απειλές και εν πολλοίς έχει γίνει στόχος τρομοκρατών….Την επόμενη δε μέρα, δημοσιοποίησε καταγγελία-ανακοίνωση με τις υπογραφές 38 εργαζομένων στο περιοδικό του, στην οποία μας αποκαλεί «τάγματα εφόδου ‘κουκουλοφόρων΄, ΄συνδικαλιστών΄ και ανώνυμων νταβατζήδων ψευτοδημοσιογράφων».

Αναφέρει δε επί λέξει ότι «μετά την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ και με στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησης, στιγματισμού και εξόντωσης του Τ. Δούση, του ICONS και των εργαζομένων. Στην ουσία μιλάμε για τάγματα εφόδου σε διατεταγμένη υπηρεσία τρομοκράτησης όλων των ανθρώπων που εργάζονται στην εταιρεία….» Σημειώνει ακόμη ότι στόχος της παρέμβασης «ήταν, προφανώς, να τσεκάρουν τα μέτρα ασφαλείας της εταιρείας κι όλους τους χώρους στους οποίους δουλεύουν τα τμήματα της STORY E.E» (η εταιρεία στην οποία ανήκει το ICONS). Στο τέλος ζητά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, του ΚΡΑΤΟΥΣ και της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ενώ καλεί όλους τους «συναδέλφους σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας να περιθωριοποιήσουν, να καταγγείλουν και να ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ τους ανώνυμους ψευτοδημοσιογράφους «κουκουλοφόρους» που κρύβονται πίσω από τα blogs anergoidimosiografoi, katalipsiesiea, paratypos».

Η καταγγελία-ανακοίνωση είναι καταφανώς υπαγορευμένη από τον Τ. Δούση, ενώ φέρει τις υπογραφές γραμματέων, γραφιστών, υπεύθυνων διαφήμισης, ακόμη και της συνεταίρου του Κ. Γιατζόγλου (!), αλλά και συντακτών, που δεν βρίσκονται αυτή τη χρονική περίοδο στο ICONS. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι οι υπογραφές έχουν αποσπαστεί υπό την πίεση και τον φόβο της απόλυσης, ωστόσο, καθένας από τους εργαζομένους φέρει το μερίδιο της ατομικής ευθύνης που του αναλογεί, για το πού βάζει την υπογραφή του.

¨Όμως, ο κ. Δούσης δεν περιορίστηκε στις ανακοινώσεις και τα τρομολαγνικά, θεατρινίστικα κλαψουρίσματα, καθώς στις 18/02 απέστειλε δελτίο τύπου στο mail μας, που ενημερώνει ότι «θα καταθέσει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών όλα τα στοιχεία που έχει για τη στοχοποίηση του ίδιου και της εταιρείας του από στυγνούς συκοφάντες, εκβιαστές, ψευτοδημοσιογράφους και τάγματα εφόδου που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία». Με λίγα λόγια, ο κ Δούσης, εκτός από στυγνός εκμεταλλευτής και νάρκισσος κυνηγός της δημοσιότητας, φέρει πλέον και τον τίτλο του ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ, ρουφιάνου και συνεργάτη της Ασφάλειας, πετώντας λάσπη απέναντι σε εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ.

Αναρωτιόμαστε και ρωτάμε: ποια είναι άραγε αυτά τα στοιχεία που θα καταθέσει στη ΓΑΔΑ; Τα πρόσωπά μας, τα οποία κατέγραφαν οι παράνομες κάμερες που λειτουργούν μέσα στους χώρους εργασίας, όταν μοιράζαμε την προκήρυξή μας στους εργαζομένους; Τι θα επικαλεστεί; Την «τρομοκρατική ενέργεια υψηλού κινδύνου» να παρέμβουμε σε έναν εργασιακό χώρο, όπου εμφανίζεται, όπως και σε τόσο μαγαζιά, η στυγνή βιομηχανία των ανακυκλώσιμων νέων, άμισθων και κακοπληρωμένων, εργαζόμενων;

Την ΚΟΥΚΟΥΛΑ της υποκρισίας, της ρουφιανιάς και της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, τη φορά Ο ΙΔΙΟΣ. Εμείς δεν κάναμε τίποτα παραπάνω απ’ το να αναδείξουμε την εργασιακή πραγματικότητα, που κρύβεται πίσω από τη λάμψη του ιλουστρασιόν χαρτιού του περιοδικού του. Την πραγματικότητα της εκμετάλλευσης και ιδιοποίησης της υπεραξίας νέων εργαζόμενων, που ο κ. Δούσης «ψαρεύει» από τις πανεπιστημιακές σχολές ΜΜΕ, προσφέροντας τους την «τεράστια ευκαιρία» -όπως την παρουσιάζει ο ίδιος στις προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψήφιους εργαζομένους- να εργαστούν αμισθί στο περιοδικό του και ίσως μετά να έχουν την ευκαιρία να πάρουν και ένα μισθό της πείνας των 500 ευρώ με αυτασφάλιση! Εξάλλου, όπως μας είπε και ο ίδιος κατά την παρέμβασή μας στις 13/02, «έχω ιστορία στη δημοσιογραφία, έχω πάει σε δύο πολέμους». Κατά συνέπεια, νομιμοποιείται να εκμεταλλεύεται νέους εργαζόμενους, που υποχρεώνονται να δουλεύουν 12ωρα για το καλό της επιχείρησης….

Διαθέτουμε ήδη αρκετά ονόματα παιδιών, που έχουν υπογράψει στο περιοδικό με το όνομά τους φαρδύ πλατύ και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, ενώ δεν εμφανίζονται φυσικά σε καμιά μισθολογική κατάσταση. Επίσης, γίναμε οι ίδιοι μάρτυρες των εξαντλητικών ωραρίων, πηγαίνοντας στις 7.30μμ το απόγευμα της Παρασκευής, όπου οι εργαζόμενοι είχαν ήδη συμπληρώσει 9 ώρες εργασίας και ακόμη δούλευαν….Επιπλέον, τα μπλόγκς βρίθουν από μαρτυρίες νέων παιδιών, που πέρασαν από το μαγαζί του Δούση και δεν αντέχει στην κοινή λογική το επιχείρημα ότι όλοι τους είναι ψεύτες και συκοφάντες.

Μακριά από τη λογική της απολογίας για το τι είμαστε και τι κάνουμε, επαναλαμβάνουμε ότι δημόσια καλούμε εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ κάθε Τρίτη στις 8μμ στη συνέλευση μας στο κτήριο του τμήματος ΕΜΜΕ του παν/μιου Αθηνών! Με τον ίδιο τρόπο, δημόσια και με τα πρόσωπά μας, πραγματοποιήσαμε την κατάληψη της ΕΣΗΕΑ, οργανώσαμε εκδηλώσεις για τον εργασιακό μεσαίωνα στα ΜΜΕ και προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις στον Ελεύθερο Τύπο και το ΕΘΝΟΣ. Την ίδια στιγμή, το μπλόγκ μας (katalipsiesiea.blogspot.com) παραμένει ανοιχτό στον καθένα για ενημέρωση, παρέμβαση και ανταλλαγή θέσεων και απόψεων.

Η επίθεση, που δεχόμαστε από το «Δουσιστάν», όπως και η συκοφαντία και λάσπη, που δεχτήκαμε από τους Σομπολοτσαλαπαταίους όταν κάναμε την κατάληψη, δεν μας παραξενεύει, ούτε φυσικά μας φοβίζει. Είναι πλέον εμφανές πως η αυτοοργανωμένη, από τα κάτω, άμεση δράση, πέρα από τις καθιερωμένες, ελεγχόμενες συνδικαλιστικές φόρμες, που απορροφούν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, έχει αναστατώσει τα αφεντικά. Η μηχανιστική σύνδεση των παρεμβάσεών μας με τη στερεοτυπική φιγούρα του «κουκουλοφόρου», «τρομοκράτη», κλπ, είναι η μόνιμη αντανακλαστική άμυνα συστημικών παραγόντων, που βλέπουν έναν ολόκληρο κλάδο (και μια ολόκληρη κοινωνία) να ασφυκτιά μέσα σε ένα πλαίσιο απολύσεων και οικονομικής κρίσης και ορρωδούν μπροστά στο ενδεχόμενο της ανταρσίας στην κοινωνική τους ειρήνη.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια σε εργασιακούς χώρους και όχι μόνο, υπενθυμίζοντας στους ταξικούς μας εχθρούς πως η φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη δεν έσβησε ακόμα…..

ΥΣ: κ. Δούση, ο Θέσπης πραγματικά θα σας ζήλευε, καθήμενος πάνω στο άρμα του σε σχήμα καραβιού (Carrus Navalis, απ’ όπου η λέξη ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ). Τέτοια θεατρική παράσταση σίγουρα δεν θα είχε καταφέρει να δώσει! Οι ΜΑΣΚΕΣ όμως πλέον ΕΠΕΣΑΝ!

Ακολουθεί το "κείμενο" του Δούση που το υπέγραψαν και οι εργαζόμενοι:
  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP