Η ΕΣΗΕΑ απάντησε στην εργοδοτική αυθαιρεσία και έδωσε διέξοδο στην κρίση

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Να ποιες είναι οι αποφάσεις που δεν μπορούσε να ανακοινώσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει απολύσεις. Μόνο που ο λόγος δεν ήταν "να μη χαθεί ο αιφνιδιασμός", όπως υποστήριζε ο φαιδρός εκπρόσωπος του ΔΣ αλλά να μη φύγουν γιαουρτομένοι...
Διαβάστε από το site της ΕΣΗΕΑ:

Στην προχθεσινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε επίσης:

Την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις στον Τ/Σ « ALPHA », στον «ΕΛ. ΤΥΠΟ» και στον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ».
Να γίνουν διαβήματα στην κυβέρνηση, καθώς και στις εργοδοτικές οργανώσεις στον τομέα των ΜΜΕ, για τα προβλήματα που δημιουργούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι πολιτικοί χειρισμοί, αλλά και η εργοδοτική αυθαιρεσία, απέναντι στις εργασιακές σχέσεις και το δικαίωμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για την έκρηξη των προβλημάτων και το κύμα των απολύσεων, που προκαλούν με άλλοθι την κρίση και στα ΜΜΕ εργοδοτικές και επιχειρηματικές επιλογές, σε συνδυασμό με αναδιατάξεις των εργοδοτικών σχημάτων στον Τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που έχουν στόχο τον επηρεασμό και τον πλήρη έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων.

Σημειώνεται ότι ήδη η Ενωση έχει αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις με ανοικτή ημερομηνία,ώστε να προσδιοριστούν χρονικά σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Συντακτών και όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.

1. Τι ακριβώς θα προτείνουν οι κύριοι της ΕΣΗΕΑ στις συνελεύσεις των εργαζομένων στα άλλα ΜΜΕ; Ότι και σε αυτές που πραγματοποιηθήκαν ήδη στον Ε.Τ. και τον ALPHA, δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ

2. "Αγαπητοί συνάδελφοι" μην στέλνετε άλλα διαβήματα, ειδικά στους εργοδότες. Μπορεί να τους εκνευρίσετε και να αποσύρουν τη στήριξη που σας παρέχουν στις ερχόμενες εκλογές. Ηδη στον Ελεύθερο Τύπο θα είναι το τρίτο διάβημα μέσα σε ενάμησι μήνα και αν το μάθατε οι απολύσεις δε σταμάτησαν ακόμη.

3. Τουλάχιστον προκλητική η στάση της ΕΣΗΕΑ, την ώρα που οι απολύσεις αυξάνουν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου και η ανασφάλεια γιγαντώνεται, να κάνει δημόσιες σχέσεις και φιλικές συζητήσεις με πολιτικούς αρχηγούς.

ΥΓ: Την καραμέλα των κινητοποιήσεων με ανοικτή ημερομηνία που χρησιμοποιείται στις ανακοινώσεις σας, ως εξιλέωση για τη γελοία σας απόφαση για δίωρη στάση εργασίας (10-12) τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας (10 Δεκέμβρη 2008) μην την ξαναχρησιμοποιείται, μοιάζει με κακόγουστο αστείο.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP