Τι έγινε στη συνελευση του Ελεύθερου Τύπου

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009


Μια μικρή ανταπόκριση

Δυστυχώς η φαιδρότητα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταντά πλέον επικίνδυνη για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ. Μετά την ανακοίνωση ακόμη 2 απολύσεων χθες από τη διεύθυνση της εφημερίδας το Δ.Σ. της Ένωσης έκανε την εμφάνιση του σήμερα στις εγκαταστάσεις του Αμαρούσιου. Αφού συνομίλησε με τον διευθυντή σε «πιεστικό τόνο», κατόρθωσε να ανακληθεί η μια εκ των δυο.

Μετά τη συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε και συνέλευση εργαζομένων. Η αρχική τοποθέτηση του Δ.Σ. (η οποία ευτυχώς στη συνέχεια συμμαζεύτηκε γιατί γελούσε και το παρδαλό κατσίκι) ήταν ότι είναι αποφασισμένο να στέλνει επιστολή σε όποια εφημερίδα απολύει, που θα θέτει προ των ευθυνών της τη διοίκηση και αν η εφημερίδα δεν ανακαλεί τις απολύσεις τότε θα προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις! Όταν λοιπόν υπενθυμίστηκε στον κύριο του Δ.Σ. ότι στον Ελεύθερο Τύπο αυτή ήταν η 30η απόλυση συνέχισε το λογύδριο υπό μορφή παραληρήματος λέγοντας πως αφού είναι έτσι θα προχωρήσουμε πλέον σε δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά δυστυχώς όπως είπε δεν μπορούσε να τις ανακοινώσει!!!(????)

Έκπληκτοι οι συνάδελφοι του Ελεύθερου Τύπου ζητούσαν με επιμονή να μάθουν ποιες είναι αυτές οι κινητοποιήσεις που θα κληθούν να υλοποιήσουν αλλά δεν γίνετε να μάθουν, για να πάρουν την αποστομωτική απάντηση ότι αν το μάθουν θα χαθεί η έννοια του αιφνιδιασμού!!!!
Παρά την εμφανή διάθεση για χιούμορ από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ (κάποιοι κακόπιστοι μιλούσαν για εμπαιγμό) οι συνάδελφοι συνέχισαν τη διαδικασία της συνέλευσης προσπαθώντας να προτείνουν τρόπους δράσης απέναντι στις απολύσεις.
Η επιθυμία ενός μεγάλου κομματιού αυτών που τοποθετηθήκαν ήταν ότι ο μόνος τρόπος να απαντηθει το φαινόμενο των απολύσεων που σήμερα μπορεί να απασχολεί τον Ελεύθερο Τύπο αλλά αύριο θα αφορά όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ είναι μια Γενική Απεργία στο χώρο του Τύπου, και μάλιστα κάποιοι το συγκεκριμενοποίησαν σε Γενική Απεργία που θα μπλοκαρει την έκδοση των Κυριακάτικων «φιλέτων».

Εκεί λοιπόν επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το ρόλο του πυροσβέστη οποιουδήποτε (ακόμη και υποψίας) ριζοσπαστικού αγώνα η ΕΣΗΕΑ και μάλιστα μέσω της «ακραίας» της τάσης, του «κομμουνιστή» συνδικαλιστή κ. Ραμου, ο οποίος υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μια απεργία σε όλες τις εφημερίδες δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο μια απεργία στον Ελεύθερο Τύπο μόνο!!!

Εκεί όπως μάθαμε η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει με αρκετούς από τους εργαζόμενους να εκτοξεύουν προς το Δ.Σ. δυστυχώς μόνο πολιτικά καλαμπούρια όπως «μάλλον θέλετε και άλλη κατάληψη» και «τελικά δεν έφτανε μόνο μια εβδομάδα». Στη συνεχεία και αφού αερολόγησε για αρκετή ώρα η γνωστή και μη εξαιρετέα κ. Νταουντάκη διώχνοντας από το χώρο της συνέλευσης τους ευαίσθητους στη βλακεία εργαζομένους, η συνέλευση έληξε με τους συναδέλφους να τονίζουν προς το Δ.Σ. πως θα περιμένουν την άμεση απόφαση του για δράση απέναντι στις απολύσεις και ότι δεν ανέχονται πλέον τον εμπαιγμό των περασμένων χρόνων.

Αγαπητοί συνάδελφοι του Ελεύθερου Τύπου οι υπνόσακοι μας είναι διαθέσιμοι για δανεισμό σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αναλάβει δράση απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση των αφεντικών και στην αγαστή συνεργασία που τους προσφέρουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.

1 σχόλια:

Φοίβος 10 Φεβρουαρίου 2009 - 7:01 π.μ.  

μια απεργία σε όλες τις εφημερίδες δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο μια απεργία στον Ελεύθερο Τύπο μόνο!!!

XAXAXAXAXA τι λενε ρε τα λαμόγια. Αν και είναι για κλάματα δε μπορώ να σταματήσω να γελάω. Και το άλλο το ωραίο να μη λένε τίποτα για να μη χάσουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού... ΡΕ ΤΙ ΛΕΕ ΡΕΕΕ?? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP