Επιστολή του Γιάννη Κωστάκη προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Νιώθουμε την ανάγκη, όχι μόνο από αίσθηση συναδελφικότητας, αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης να δημοσιεύσουμε την επιστολή του απολυμένου από την εφημερίδα "Ριζοσπάστη" συνάδελφου Γ. Κωστάκη, προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Θέλουμε παράλληλα να δηλώσουμε προς τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά, ότι οι μέρες της κοινωνικής ειρήνης τελείωσαν για εμάς κάπου στις αρχές Δεκέμβρη και ότι στις νέες Βάρκιζες που μας ετοιμάζουν, δε θα παραδώσουμε το όπλο της αλληλεγγύης και των συλλογικών απαντήσεων.

Ακολουθεί η επιστολή του συναδέλφου:

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
(Με την παράκληση να πρωτοκολληθεί)

22/01/2009

Με αφορμή την απόφαση του ΔΣ στις 19/01/2009

Αγαπητοί συνάδελφοι,

«Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει». Και όπως φαίνεται το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ή έστω η πλειοψηφία του, κάθε άλλο παρά θέλει να αντιμετωπίσει σοβαρά το μέγα θέμα των απολύσεων, της ανεργίας και των "ελαστικών" εργασιακών σχέσεων στον κλάδο. Στους «άγνωστους» καταληψίες των γραφείων της Ενωσης βρήκαν οι συνδικαλιστικοί ηγέτες του κλάδου την αιτία της μη άμεσης συνεδρίασης του Δ.Σ. όταν έγινε γνωστό πως η ιδιοκτησία του ΕΘΝΟΥΣ θέλει να απολύσει 100 συναδέλφους. Σοβαρά; Και ποιος εμπόδισε το Δ.Σ. να συνεδριάσει άμεσα έξω από τα γραφεία της εφημερίδας ώστε οι συνάδελφοι μας εκεί να νιώσουν ότι το σωματείο τους είναι κοντά τους; Και όταν …«απελευθερώθηκε» η ΕΣΗΕΑ από τους καταληψίες τι αποφάσισε το Δ.Σ.; Να στείλει επιστολή στον ιδιοκτήτη του ΕΘΝΟΥΣ «σχετικά με το θέμα αποκατάστασης του κλίματος των εργασιακών σχέσεων στον συγκεκριμένο Ομιλο»!!! Και ότι ανάλογες επιστολές θα σταλούν και σε άλλες εφημερίδες που οι συνάδελφοι έχουν τα ίδια προβλήματα.

Στο μεταξύ εγώ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ Δ.Σ. ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Και δύο λόγια για την κατάληψη. Πόσοι από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ παραβρέθηκαν έστω και σε μία από τις καθημερινές συνεδριάσεις των καταληψιών ώστε να διαπιστώσουν οι ίδιοι αν εκεί ήταν άτομα σχετικά ή άσχετα με τον χώρο; Αλλά έστω ότι στην κατάληψη μετείχαν και μη δημοσιογράφοι. Από πότε είναι κατακριτέα η έμπρακτη έκφραση συμπαράστασης σε κάποιους που αγωνίζονται για τα δίκια τους;

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεν υπάρχουν «τυφλές κινητοποιήσεις», όπως λέτε στην ανακοίνωση του Δ.Σ. Υπάρχουν «τυφλές» (το λέω όσο πιο κομψά μπορώ) συνδικαλιστικές ηγεσίες στα προβλήματα του κλάδου τους.

Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Απολυμένος από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, πάντα στο πλευρό όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους

2 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2009 - 6:27 μ.μ.  

Χαίρομαι σύντροφοι για αυτή την επιστολή! Είναι μια απο τις πολλές αποδείξεις οτι η αλληλεγγύη είναι αυτή που θα ξεβρακώσει τα αφεντικά!

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2009 - 5:41 π.μ.  

Μπράβο στον Γ. Κωστάκη για τη δήλωσή του. Ας τη διαβάσουν και οι κκέδες...
Να τη δημοσιοποιήουν στο Ριζοσπάστη αν τολμούν

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP