Για τα γεγονότα στη Λαϊκή Συνέλευση στις 07/02 στα Πετράλωνα

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

Στις 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα Πετράλωνα (πλ. Μερκούρη) Λαϊκή Συνέλευση με θέμα την αλληλεγγύη στην εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ενώ η συνέλευση βρισκόταν σε εξέλιξη, οι παρευρισκόμενοι αντιλήφθηκαν ότι σε παρακείμενη ταράτσα πολυκατοικίας έχει στηθεί κάμερα στραμμένη προς το μέρος τους. Ο Αντώνης Καλπάκας κατέγραφε με την κάμερά του, για λογαριασμό του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και της ιστοσελίδας του Zougla.gr, τη συνέλευση, χωρίς φυσικά να έχει προηγουμένως ενημερώσει και ζητήσει τη συναίνεση των συμμετεχόντων. Το υλικό και τα τεχνικά μέσα του εντολοδόχου του Τριανταφυλλόπουλου κατάσχονται άμεσα και αφού του μεταφέρονται τα ανάλογα μηνύματα, αποχωρεί.

Γνωστός τοις πάσι εδώ και χρόνια ο ρόλος του Μάκη (ή αλλιώς του «Ζορό των υποκλοπών»): από τις δοσίλογες παραδόσεις χειρόγραφων προκηρύξεων ένοπλης οργάνωσης στην αστυνομία, μέχρι αήθεις υποκλοπές ερωτικών πράξεων τηλεαστέρων, ο πάλαι ποτέ αυτοχαρακτηρισμένος «αριστερός», συνεχίζει ακάθεκτος να ασκεί το λειτούργημα της ρουφιανιάς. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα, έχει επιδοθεί σε συνεχή καταγραφή των κοινωνικών δράσεων, μέσω ακροβολισμένων σε ταράτσες συνεργατών του. Ειδικά τις μέρες του Δεκέμβρη, κάμερες κατέγραφαν πορείες και διαδηλώσεις, αναμεταδίδοντας ζωντανή εικόνα από τα Προπύλαια, το Σύνταγμα, το Πολυτεχνείο μέχρι το Υπουργείο Εργασίας και τον Πειραιά (πορείες για την Κωνσταντίνα Κούνεβα) μέσω της ιστοσελίδας του. Πάγια τακτική των χειριστών των καμερών το ζουμάρισμα σε πρόσωπα διαδηλωτών. Η ρουφιανιά στο απόγειο της.

Γνωρίζουμε καλά ότι ο Τριανταφυλλόπουλος και ο κάθε ρουφιανολάγνος της συνομοταξίας του, δρουν σε ένα κοινωνικό πεδίο, που έχει διαβρωθεί απ΄ το θέαμα και λειτουργεί με βάση τις αναπαραστάσεις και όχι την πραγματική ζωή. Την ίδια στιγμή που η τηλεοπτική κάμερα εμφανίζεται ως λυτρωτής των “αδυνάτων” με μεσσιανικά χαρακτηριστικά απέναντι στην αυθαιρεσία του κράτους και των μηχανισμών του, το αίσθημα της ατέρμονης παρακολούθησης και η λογική της “κλειδαρότρυπας” εσωτερικεύονται και αναπαράγονται με ευκολία. Σε αυτή την κοινωνική συνθήκη, δεν συμβάλουν μόνο οι Τριανταφυλλόπουλοι και οι ιδιοκτήτες των μέσων, που με θεσμική κατοχύρωση διαχειρίζονται την “εικόνα”, αλλά και οι συνάδελφοί μας που αποδέχονται τον ρόλο του κατασκόπου-ρουφιάνου του αφεντικού τους.

Είναι σαφές ότι πέρα από τη βασική μας εναντίωση, που στρέφεται κατά του θεσμικού ρόλου των ΜΜΕ ως ιδεολογικού μηχανισμού στην καπιταλιστική κοινωνία, είμαστε εχθρικοί και επιθετικοί απέναντι σε λογικές «συναδέλφων», που πλήρως υποταγμένοι στις επιταγές των αφεντικών τους επιμένουν να δικαιώνουν το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Είναι έτσι κι αλλιώς ενάντια στη λογική μας η ουδέτερη καταγραφή κοινωνικών διεργασιών, πολλώ δε μάλλον η καταγραφή τους προς όφελος της αστυνομίας.

Ως «Ανοιχτή συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στον χώρο των ΜΜΕ», μεταφέρουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι όσο οι εχθροί μας θα μας ρουφιανεύουν κρυμμένοι σε ταράτσες, εμείς θα προτάσσουμε την προστασία της αξιοπρέπειάς μας και τις συλλογικές απαντήσεις στην κοινωνία του ελέγχου και της επιτήρησης.

Καμιά ανοχή σε «μεγάλους» και «μικρούς» ρουφιάνους!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP